• Nebyly nalezeny žádné výsledky

Sezóna odkladů (blok B)

In document 01__Zaverecna_zprava_final (Stránka 90-95)

3. Výsledky

3.3. Šetření pracovníků ŠPZ

3.3.2. Sezóna odkladů (blok B)

Strana 90/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

Tabulka 28: Míra souhlasu (sloučeno rozhodně a spíše souhlasím v %) s výroky o sociálně znevýhodněných dětech dle skupin respondentů podle míry zkušenosti s práce s těmito dětmi

Míra souhlasu (sloučeno rozhodně a spíše souhlasím) v

%

Nemají zkušenost s sociálně znevýhodněn ými klienty (N=86)

Mají

zkušenost s sociálně znevýhodn ěnými klienty (N=120)

Mají zkušenost s klienty Romy (N=95) a) Sociálně znevýhodněné děti jsou klienty ŠPZ v

průměrně nižším věku než děti bez sociálního znevýhodnění.

12,8 30,8 31,6

b) Sociální znevýhodnění dětí je zpravidla provázeno

dalšími diagnostikovanými obtížemi dítěte. 84,9 84,2 85,3 c) Čím dříve se dostane sociálně znevýhodněné dítě do

péče ŠPZ, tím lépe pro jeho další vzdělávání. 97,7 93,3 92,6 d) Odklad školní docházky je vhodný nástroj pro

zvýšení školní úspěšnosti sociálně znevýhodněných dětí.

77,9 73,3 70,5

Je patrné, že v případě těch respondentů, kteří mají mezi svými pravidelnými klienty jak sociálně-znevýhodněné děti, tak Romy (sloupce 2 a 3 tabulky – obě skupiny se výrazně překrývají), je patrnější větší míra souhlasu s tvrzením, že tyto děti docházejí do poraden dříve než děti majority. Míra souhlasu však je stále jen 30 %, v porovnání s respondenty, kteří je mezi klienty nemají je míra souhlasu s tímto výrokem pouze 13 %. Ti spíše hodnotí míru žádoucnosti takového jevu, neb nemohou vycházet ze svých každodenních zkušeností při odpovědi na tuto otázku. Stále však mezi těmi, kteří mají denní zkušenost s klienty sociálně znevýhodněnými platí, že 70 % z nich nesouhlasí s výrokem, že tyto děti docházejí do poraden dříve než děti ostatní. A kdyby tomu tak bylo, je velká většina z nich (93 % resp. 98 %) přesvědčena, že by jim to bylo ku prospěchu.

Strana 91/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

Nejdříve jsme se ptali na to, kdy dochází k vyšetřování školní zralosti a jaký podíl jejich práce v jednotlivých měsících roku posuzování školní zralosti představuje z celkových výkonů. Otázka byla formulována následovně:

Výsledky můžeme shrnout pomocí středních hodnot odpovědí za jednotlivé měsíce, jak ukazuje následující tabulka. Modus je nejčastější hodnota (tedy nejvíce pracovníků poraden a SPC uvedlo daný podíl jejich činnosti na odkladech), medián představuje střední hodnota, která není náchylná na extrémní hodnoty pozorování a lze si ji představit jako hodnoty poradenského pracovníka, který je v pořadí všech pracovníků za daný měsíc uprostřed, a aritmetický průměr je vypočten ze všech hodnot, přičemž je náchylný na extrémní hodnoty (pokud někdo v daný měsíc dělá jen posouzení školní zralosti, výrazně to vychýlí průměrnou hodnotu).

Tabulka 29: Střední hodnoty podílu výkonů připadajících na vyšetření školní zralosti/připravenosti v daném měsíci

Jak naznačuje podmíněné formátování modrou barvou, výsledky jasně ukazují, že posouzení školní připravenosti se odehrává především v měsících únor až duben, s postupnými náběhy a ubýváním počtu klientů kolem těchto období. V druhé půli roku se posuzování školní zralosti v zásadě téměř nevyskytuje. Toto rozložení není jenom výsledkem zájmu rodičů, ale také výsledkem přístupu ŠPZ, které objednávají rodiče, kteří mají zájem o vyšetření v průběhu podzimu, na pozdější termíny.

Dále jsme se dotazovali na průměrnou čekací lhůtu na vyšetření školní zralosti. Mediánová hodnota je 30 dnů, průměr 37 dní a maximum je na 90 dnech, což je maximální povolená zákonná lhůta. Jak je patrné z otevřených komentářů, objednací lhůta závisí na tom, kdy rodič o vyšetření požádá. Blíže do praxe jednotlivých zařízení dávají nahlédnout otevřené komentáře k této otázce, z nichž vybíráme některé výroky. Ty také potvrzují sezónnost odkladů s tím, že pracovníci směřují klienty především na měsíce únor, březen a duben i z toho důvodu, aby posouzení školní zralosti/připravenosti bylo co nejblíže samotnému zápisu do ZŠ. Například:

5-50 dnů je lhůta, vyšetřujeme pouze v měsících březen a duben, v případě, že volají v září, je poprosíme, ať se ozvou v únoru.

Dle naší interní domluvy provádíme tato vyšetření v měsíci březnu a dubnu – když si někdo zavolá v lednu, oznámíme a vysvětlíme mu tento postup a domluvíme se s nimi na možném termínu.

Strana 92/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

Delší lhůty jsou na podzim, čím více se blíží doba zápisů, termín se zkracuje.

Dle toho, kdy rodič volá – prosinec/leden, tak termín většinou březen, volající v únoru a březnu termín duben.

Dodržujeme objednací lhůtu ze zákona – od žádosti do 3 měsíců, záleží také na počtu nových žádostí, snažíme s objednávat s několikaměsíčním předstihem (zejména kontrolní vyšetření plánujeme dopředu).

Objednávání probíhá především prosinec a leden, vyšetření směřujeme do konce února, března a začátku dubna.

Zároveň pak poradenská pracoviště plánují ostatní výkony tak, aby si na dané 2-3 měsíce vyšetřili co nejvíce prostoru právě na posouzení školní zralosti:

Na kritické měsíce si ponecháváme "volné" termíny a lhůty jsou kratší.

Na vyšetření k OŠD si blokuji termíny dopředu – celý květen a velkou část března a dubna. Běžné čekací doby na vyšetření s doporučením jsou 3-5 měsíců, na vyšetření OŠD se takto dlouho nečeká, neboť je s ním počítáno a dává se mu přednost.

O sezóně odkladů se ŠPZ snaží informovat i rodiče prostřednictvím MŠ: Naše MŠ informují rodiče, že se mají objednávat na ŠZ v měsíci únoru – březnu.

Poradny uvedly, že rovněž při objednávání berou v potaz datum narození dítěte:

Klienti, kteří se objednají např. v měsíci březnu jsou vyšetřování v nejkratší možné lhůtě např. do 21. klienti, kteří se objednají v prosinci a dříve jsou vyšetření až ke konci ledna či na začátku února, vždy se řídíme datem narození. Na počátku kalendářního roku jsou vyšetření děti narozené na konci předcházejícího roku nebo v lednu. atd.

Pracovníci ŠPZ rovněž upozorňují na skutečnost, že nápor o žádosti je veliký právě v sezóně odkladů, stíhat zákonné lhůty je proto náročné, a proto je řada vyšetření realizována i v květnu:

Je snaha ukončit všechna vyšetření do konce května. Školy "tlačí na to", aby měly závěry už v době zápisu, to znamená do konce dubna. Ale to vzhledem k množství žádostí není reálné.

Kvůli přetížení poradny není možné mít kratší objednací lhůtu ani na OŠD, ze zákona pak dodržujeme nejdelší možnou, dáváme tedy občas stopstav.

Doporučení k odkladu školní docházky pak zpracovávají zpravidla v době kratší, okolo deseti dnů.

Nejčastější hodnota (modus) je 7 dní, medián je 10 dní a průměr 11,7 dní od vyšetření. Více než pětina (22,8 %) pracovníků však uvedla lhůtu pro vydání doporučení 20 dní a delší, přičemž 19 pracovníků uvedlo průměrnou lhůtu 30 dní a 2 pracovníci dokonce průměr 60 dní (průměr za daného pracovníka a jim vyšetřované klienty, nikoliv jednotlivá zkušenost jednoho klienta). V upřesňujících komentářích je však patrné, že mohli chápat odpověď na otázku jinak, a sice uvedením lhůty od objednání klienta až po vydání doporučení k odkladu a že v mnoha případech je naopak doporučení vystaveno již v den vyšetření.

Strana 93/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

V komentářích pak pracovníci uváděli, že zákonná lhůta od doby vyšetření je 30 dní (někteří však uváděli, že se jedná o dobu od objednání). Zároveň popisovali svoji snahu vydat doporučení v co nejkratším možném termínu, přičemž posuny nastávají například kvůli čekání na doplňující informace.

Obecně se snažíme, aby měli dokument k zápisu a mohli ho hned uplatnit.

Často je doporučení vydáváno již v den vyšetření, zejména v období březen, duben, květen.

Doporučení k odkladu povinné školní docházky vystavujeme v den vyšetření. Liší se u případů, u kterých potřebujeme doplnit nějaké informace např. z MŠ, od logopeda či jiného odborníka.

Doporučení k odkladu školní docházky vydáváme hned v den vyšetření či maximálně do týdne.

Někdy dochází k tomu, že doporučení k OPŠD je vydáno okamžitě, ale podrobnější zpráva je zpracovaná až následně. Doporučení musejí být často rychle, aby je mohli rodiče předložit při zápisu, tedy mají prioritu a jsou zpravidla zpracovávána hned.

Doporučení k OŠD vydávám hned po vyšetření, pokud je potřeba podrobnější zprávy, tak cca do 1-2 týdnů.

Doporučeni vydáváme ihned po vyšetření, zprávu vystavujete následně do 14 dnů.

Doporučení vydáváme okamžitě rodičům po skončení vyšetření, zprávu si pak mohou kdykoliv od druhého dne vyzvednout, případně lze zaslat...

Pokud se s rodiči domluvíme na odkladu, předáme jim "doporučení k odkladu" okamžitě a následně do 30 dní zpracujeme zprávu z vyšetření.

U většiny je možné vystavit doporučení k odkladu bezprostředně po vyšetření, pokud je součástí zpráva z vyšetření, doba pro vydání je delší.

Rychlé vydání rozhodnutí je dáno dle pracovníků ŠPZ i tím, že není zatíženo dodatečnou administrativou ani není náročné na zpracování.

Lhůta je krátká, v podstatě obratem, protože nemusím čekat na žádné projednávání se školou a píši rovnou zprávu i doporučení OŠD.

Pokud je z naší strany doporučen odklad povinné školní docházky, zákonný zástupce dostává Doporučení k OPŠD obratem (někdy i v den vyšetření) - je to "papír" obsahující iniciály dítěte, stručné důvody k doporučení odkladu a většinou kontakt, kde bude povinné předškolní vzdělávání realizováno.

Školní připravenost řešíme pořád ve stejné době a snažíme se vydař doporučení k odkladu tak, aby již před zápisy do školek bylo jasné, jaký počet dětí bude mít odklad. Také doporučení k odkladu píšeme ve wordu ne do form filleru, díky tomu se naštěstí lhůty nezměnily. Pokud bychom je psali do form filleru všechny, rozhodně by byly lhůty pro vydání delší.

Dvoufázový proces pak je popsán v případě pracoviště, které realizuje screeningy na MŠ takto:

Leden – březen probíhají screeningy školní zralosti v MŠ - odklad školní docházky zpravidla vydáváme u dětí, které mají výraznější potíže např. v řeči, pozornosti tj. obtíže, které jsou spíše dlouhodobé. U ostatních

Strana 94/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

doporučíme rozvoj oslabených oblastí následně realizujeme kontrolní vyšetření v měsících dubnu – květnu.

Pokud vyšetření probíhá až v měsících duben – květen, vystavujeme doporučení k odkladu se zprávou o vyšetření.

Explicitně jsme se dotazovali, jak se v průběhu posledních dvou let dle názoru poradenských pracovníků lhůty změnily. Většina přitom považuje obě lhůty za stejné, v případě objednání k vyšetření se však 19

% domnívá, že se lhůty prodloužily (viz graf 20), naopak u vydání doporučení prodloužení lhůt vnímá jen 5 % pracovníků (viz graf 21). Nejmenší část pracovníků pak deklaruje dokonce zkrácení lhůt.

Celkově tak lze považovat lhůty za spíše konstantní v čase, byť kvalitativní předběžné šetření naznačovalo, že by se mohlo jednat o výrazné prodloužení lhůt. Prodloužení lhůt tedy nelze zobecnit, ale může jít o zkušenost některých pracovišť.

Graf 20: Změna lhůt pro objednání k vyšetření školní zralosti za poslední dva roky

Graf 21: Změna lhůt pro objednání k vyšetření školní zralosti za poslední dva roky

9%

72%

19%

Změna lhůt pro objednání k vyšetření školní zralosti za poslední dva roky

kratší

stejná

delší

5,8

88,8 5,3

Změna lhůt pro vydání doporučení k OŠD za poslední dva roky

kratší

stejná

delší

Strana 95/251 TITSMSMT801 – Ověření dopadů zavedení povinného posledního ročníku předškolního vzdělávání

Poslední revize dokumentu: 7. 2. 2022

Poslední část položek v této sekci se pak dotazovala na vnímání posunutí termínu zápisu do ZŠ, kdy v roce 2017 došlo k posunu zápisu do ZŠ z ledna na duben. Pracovníci ŠPZ vyjadřovali míru souhlasu se třemi výroky, a jejich odpovědi jsou znázorněny v následujícím grafu.

Graf 22: Hodnocení posunutí zápisů k povinné školní docházce o tři měsíce později

Jak je z výroků patrné, poradenští pracovníci oceňují opatření posouvající zápisy na duben především z hlediska relevantnosti pro posouzení školní zralosti, protože každý měsíc ve vývoji dítěte hraje roli (79 % souhlasí). V hodnocení, zda může přispět posunutí zápis na duben ke snížení míry odkladů jsou však již rozděleni na zhruba dvě poloviny (55 % souhlasí). A naopak většina z nich (64 %) se nedomnívá, že by se snížilo možnost školy iniciovat odklad školní docházky.

In document 01__Zaverecna_zprava_final (Stránka 90-95)