• Nebyly nalezeny žádné výsledky

3.7 Územní řízení

3.7.1 Průvodní a Souhrnná technická zpráva

Průvodní a Souhrnná technická zpráva je dokumentace k územnímu řízení je strukturovaný dokument podle vyhlášky o dokumentaci staveb č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb: [9]

Tato zpráva je v podstatě rozdělena do dvou částí podle výše zmíněné struktury na část A - Průvodní práva a část B - Souhrnná technická zpráva. Jelikož se jedná o stavbu určenou k podání na stavební řízení, je nutné tuto listinu v horní části opatřit autorizačním číslem, pod kterou bude tato stavba evidována u daného projektanta, který stavbu autorizoval.

V průvodní zprávě, která je v tomto případě členěna na části A.1, A.2, A.3 a její podkapitoly, je potřeba postupně vyplnit tyto části:

• Část identifikační údaje, které obsahují údaje o stavbě. Tedy název stavby, místo stavby, údaje o žadateli a údaje o zpracovavateli dokumentace.

• Část A.2 kde přehledný popis jednotlivých stavební objektů, které se v PD vyskytují.

24

V mém případě je celá stavba rozdělena na stavební objekty SO 01 Kabelová přípojka VN22kV, SO02 Nadzemní rozvody NN a Provozní soubor PS 01 Trafostanice 22/04kV, jejichž podstata je dále rozvinuta v Souhrnné technické zprávě v části B 2.3 o Základních technických parametrech stavby.

V poslední části této průvodní zprávy, tedy v části A3, je vypsán Seznam vstupních podkladů, ze kterých projekční činnost vycházela:

a) Zadávací návrh objednatele určující rozsah stavby a požadované cílové parametry.

b) Katastrální mapa v měřítku 1:1000.

c) Výpis údajů z katastru nemovitostí.

d) Geodetické zaměření polohopisné pracovního prostoru (staveniště) zaměřené autorizovaným geodetem.

e) Vyjádření dotčených orgánů.

f) Příslušné ČSN.

V souhrnné a technický zprávě jsou informace detailněji rozšířené především pro účely územního řízení. Podobně jakou předcházející průvodní zprávy i zde je dokument členěn na části B.1 až B.9, její podkapitoly společně se závěrečným uvedením oprávněného projektanta a zmiňovaným autorizačním číslem. Tato část PD je velice obsáhlá, proto uvedu dvě významné části této souhrnné a technické průvodní zprávy.

První z nich je část označená B.1 Popis území stavby, kde se v podkapitole pod písmenem d) nacházejí Závazná stanoviska dotčených orgánů a informace o splnění jejich podmínek. V první části jsou uvedeny orgány nezbytné k podání stavby na územní řízení společně s orgány související se stavbou pro své specifikace.

U této konkrétní stavby bylo požádáno o stanovisko následující orgány, které mají určeny své požadavky pro podání žádosti:

a) Krajský úřad Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství

Každá s žádostí bude obsahovat průvodní list se stručným popisem stavby, lokalitě a informací, že dané vyjádření bude sloužit pro účely územního řízení.

Dále s k této listině připojí přílohy, v tomto případě Situace v měřítku 1:500, kopie katastrální mapy a dvakrát plná moc, kterou je pověřen zodpovědný projektant stavebníkem.

b) Ministerstvo obrany ČR, Agentura hospodaření s nemovitým majetkem c) Správa a údržba silnic Moravskoslezského kraje

K této žádost se připojí také příloha přehledové situace, tedy v měřítku 1:1000.

d) Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Žádost hasičskému záchrannému sboru bude navíc obsahovat dispozici trafostanice, technickou zprávu a požárně bezpečnostní řešení.

e) Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje

Pro hygienickou stanici bude specifická dále Hluková studie, také společně s technickou zprávou, katastrální mapou, situací v měřítku 1:500 a plnou mocí.

f) Archeologický ústav akademie věd ČR, Brno, v.v.i.

Zde byly vypsány základní odlišnosti jednotlivých žádostí, na které je kladen důraz pro vydání souhlasného stanoviska.

25 Dále tato část obsahuje stanoviska vlastníků infrastruktury vycházející z předchozí kapitoly 3.5 Inženýrské sítě, kde nám byly společně s trasami daných sítí zasláno také jejich vyjádření.

V případech, kdy se v zájmovém území nachází inženýrské sítě dané společnosti, je dále nezbytné podruhé zažádat o vyjádření k územnímu řízení společně se situačním snímkem, kde je zakreslena daná inženýrská síť a nově budovaná trasa stavby. Tyto vyjádření jsou pod číslem jednacím a případnými podmínkami přehledně shrnuty v tomto oddílu.

Druhý popis zmiňovaného výňatku je části B.2.3 Základní technický popis stavby, kde je k této stavbě konkrétní rozbor objektů pro účely územního řízení:

Následující číslování je převzato z technické zprávy 2.3.1 SO 01 Kabelová přípojka VN22kV

Na parcele č. 717/3 KN k.ú. Bordovice bude od stávajícího mřížového stožáru č.129 provedeno odbočení novou nadzemní přípojkou VN22kV. Tato bude provedena závěsným kabelem AXEKVCEz 3x70+50 mm2, který bude veden přes dva nové betonové sloupy a ukončen na nové jednosloupové trafostanici 22/0,4kV. Na sloupu č. 2 bude umístěn nový svislý bezkomorový odpojovač.

Závěsný kabel VN AXEKVCEz 3x70+50 mm2 bude na sloupech ukončen pomocí typových kotevních a nosných svorek. Nadzemní přípojka bude na obou koncích ukončena kabelovými koncovkami.

Nadzemní přípojka VN22kV bude provedena v souladu s požadavky platných ČSN a PNE. Délka trasy kabelové přípojky VN22kV je 155 m.

2.3.2 PS 01 Trafostanice 22/0,4kV

Na parcele č. 717/4 KN k.ú. Bordovice bude umístěna nová jednosloupová trafostanice 22/0,4kV, která bude typově vybavena výzbrojí strany VN a NN a osazena stávajícím transformátorem 22/0,4kV 160kVA. Trafostanice bude provedena v souladu s požadavky platných ČSN, PNE a metodickými pokyny ČEZ Distribuce, a.s..

2.3.3 SO 02 Nadzemní rozvody NN

Z trafostanice 22/0,4kV bude vyměněno vždy 1 pole vodičů k PB č.57 a k PB č. 62. Nové nadzemní vedení bude provedeno izolovanými vodiči AES 4x120 mm2, které budou na sloupy uchyceny pomocí typových kotevních svorek. Nadzemní vedení bude provedeno v souladu s požadavky platných ČSN a PNE. Délka trasy nadzemního rozvodu NN je 70 m.

2.3.4 Zemní práce

Zemní práce spočívají ve výkopu jam pro základ betonového sloupu trafostanice, sloupů přípojky VN a sloupů rozvodu NN, v zahrnutí předešlých výkopů s definitivní úpravou poškozených povrchů – jejích uvedení do původního stavu. Zemní práce budou prováděny ručně nebo malou mechanizací tak, aby nebyly dotčeny jiné podzemní inženýrské sítě. V tom případě musí stavebník, při provádění zemních prací, dodržovat podmínky pro práce v blízkosti po zemních inženýrských sítí-podmínky majitelů těchto sítí.

Vytýčení stávajících dotčených zařízení zajistí zhotovitel stavby u jejich majitelů nebo správců a toto musí být zhotoviteli předáno protokolárně s určením trasy a hloubky zařízení v celé délce ohrožení dotčeného zařízení. Z výkopů bude odvezena pouze přebytečná výkopová zemina, která bude odvezena na skládku. Zhotovitel musí mít před započetím zemních prací uzavřenou smlouvu s provozovatelem skládky o uložení tohoto odpadu. Před započetím vlastního výkopu ve volném terénu musí být sejmut travní drn, provedena nezbytná skrývka ornice a po zasypání musí být tyto vrstvy v opačném postupu zpět uloženy. Po zásypu budou všechny plochy dotčené výkopem uvedeny do původního stavu. Terén uvedený do původního stavu pak bude předán do užívání jeho vlastníkovi.

Více v příloze C.

26