• Nebyly nalezeny žádné výsledky

3.2.1 Popis

Aplikace v této ukázce využívá hned několik návrhových vzorů:

API gateway, který naslouchá dotazům na stanovené adrese.

Externalized State – všechna data, která aplikace ukazuje, jsou uložena buďto v JSON souborech nebo v NoSQL databázi, v tomto případě konkrétně MongoDB.

Nasazovací framework – aplikace využívá Serverless frameworku, který celou aplikacím nahrání do zvoleného CC řešení. V tomto případě je to AWS.

Service pattern – API v této aplikaci spouští pouze jednu funkci, která se stará o všechny CRUD funkce nad daty, konkrétně nad modelem jazykových párů.

Webová aplikace je dostupná na adrese https://tinyurl.com/phil00BP. Umožňuje uživatelům vytvořit jazykové páry z více než 8000 tisíc existujících jazyků a přiřadit jim hodnoty, které lze poté využít při různých výpočtech. Jako příklad pro pracovní postup bylo vybráno vymazání dvou jazykových párů:

• Uživatel vybere dva jazykové páry, které chce vymazat

• Klient odešle požadavek DELETE na adresu /api/languages s tělem obsahujícím pole objektů, které chce vymazat z databáze

• Pro rychlejší odezvu aplikace na straně klienta nečeká na odpověď a smaže data na své straně

• Poté co API brána obdrží požadavek s metodou DELETE, vybere tuto část Lambda funkce (Příloha C)

• Funkce odešle požadavek na databázi s informacemi o tom, co je zapotřebí smazat

• API poté odešle zprávu o úspěšném smazání.

Využití webových aplikací je velké v tomto případě se jedná o administrativu dat, která se týkají možných jazykových kombinací k překladu a následnému výpočtu honoráře pro překladatele. Předvedená aplikace ukazuje pouze část, která se zabývá úpravou jazykových párů. Ovšem právě díky nasazovacím frameworkům lze Serverless a FaaS využít k nekonečnému množství účelů, především pro potřebné aplikace, které nejsou vytížené, tedy pro interní aplikaci firmy se jedná o ideální model. Díky této větší abstraktnosti lze tyto aplikace přesunout na klasický server bez větších problémů, pokud se Serverless přístup již finanče nevyplatí nebo z jiných důvodů.

Díky využití Nasazovacího frameworku dosahujeme vysoké flexibility a nízké provázanosti na poskytovatele. Vázání se projevuje pouze v jednom souboru, a to serverless.yml (Příloha D). Při přechodu k jinému poskytovateli, který je podporován Serverless frameworkem, by stačilo přenastavit tento soubor a použít pár příkazů v příkazovém řádku. V současnou chvíli stačí při změně části aplikace či přidání funkcionality napsat kód a do příkazového řádku zadat příkaz „Serverless“.

Při porovnání s prvním příkladem, kdy je zapotřebí nastavit 4 různé prvky přímo v AWS (časový interval, práva ke čtení a zapisování souborů z a do S3 úložiště, nahrání kódu aplikace a nahrání souborů do S3), je zde poměrně velký rozdíl, především pokud je brána v potaz rozsáhlost aplikace.

3.2.2 Využití

Serverless framework lze využít pro systémy k plánování podnikových zdrojů (ERP), a to ať už se jedná o část nebo celé ERP (Enterprise Resource Planning) firmy, tento systém nemusí být příliš vytížen, především pak u menších firem. Cena za provoz Linuxového serveru, na kterém bude tento systém hostován, může vyjít na poměrně vysokou částku. Pokud tedy tento vlastní ERP systém běží na podporovaných jazycích pro existující nasazovací frameworky, lze provozní náklady výrazně snížit přesunutím na Serverless.

Využitím webových aplikací na Serverless frameworku, potažmo na ostatních nasazovacích frameworcích lze postavit opravdu vše. Od webových stránek a infrastruktury pro e-shopy, uložiště pro snímky obrazovek a soubory přes backendové funkce pro chatboty až po open-source projekty podporované státními organizacemi (Serverless, Inc. 2021a). Samozřejmě, vždy je zapotřebí zvážit negativa a pozitiva řešení, jelikož se nejedná o malá rozhodnutí, která v nejextrémnějších případech můžou rozhodnout o úspěšnosti celé aplikace či firmy.

Závěr

Serverless technologie, a to ať už jako Backend jako služba nebo Funkce jako služba, jsou nové modely CC, které si mezi etablovanými modely jistě získávají větší podíl z tohoto stále se rozvíjejícího trhu. Ať už to je BaaS, který nahrazuje klasické on-premise databáze, autentifikaci uživatelů nebo FaaS s rychlým nasazením kódu, který u aplikací s malým zatížením a malé velikosti nabízí levnější alternativu oproti klasickému řešení. V poslední době se ukazuje, že o snížené náklady a sníženou administrativu architektur, na kterých tyto služby běží, je stále větší zájem.

Jako každá technologie i tato má své pro a proti. V této práci byl pod hledáčkem především model FaaS, funkce jako služba, která nabízí rychlé spuštění kódu bez nutnosti serveru pro provoz, a to například intervalem řízené funkce. Díky tomu se snižuje cena těchto malých, jednoduchých funkcí, kdy se skutečně platí pouze za to, co se použije. V první kapitole byly identifikovány základní charakteristiky, výhody a nevýhody tohoto CC modelu. Mezi ty významné výhody patří především vysoká škálovatelnost, snížená administrace a možnost snížení ceny provozu oproti jiným modelům. Naopak nevýhodami může být snížení přehlednosti, díky rozkouskování kódu do velkého počtu malých funkcí, snížení kontroly nad administrativou a velmi významným je poté takzvaný studený start (především pro uživatele), který způsobuje pomalé první načtení funkce po delší neaktivitě funkce.

Kromě identifikace charakteristik Serverless technologie bylo dalším cílem této práce vyhledat návrhové vzory, které by řešily problémy nalezených charakteristik. Návrhové vzory jsou šablonami pro vývoj softwaru. Tato část byla rozdělena do kapitol z charakteristik vytvořených motivací.

První kategorií dle motivací byla část zabývající se architekturou samotných aplikací, jak je lze vytvořit, vše uvedeno na příkladu s API. Tato část identifikovala 3 vzory: Monolitický, Mikroslužby a Služby. Základním rozdílem mezi prvními dvěma zmíněnými byl čas k trhu, kdy Monolitický vzor jasně převyšuje zbytek, ovšem zaostává v odolnosti vůči chybám.

Ve zbylých částech této kapitoly bylo identifikováno 15 návrhových vzorů, které pomáhaly vývojářům vyřešit možné problémy, a to ať už ty nejzákladnější, jako například otázka, jak si poradit s bezstavovostí nebo jak ovládat jednotlivé FaaS funkce. Poté ovšem pojednává i o složitějších problémech za pomoci například Jističe, který pozoruje funkčnost API třetích stran. Nejsilnějším a nejkomplexnějším prvkem pak byl vzor, který pomáhá řešit vázanost s poskytovatelem Serverless platformy. Dále také lze uvést Ohřívač funkcí či Řetěz funkcí, které řeší časté problémy způsobené základními charakteristikami FaaS.

V praktické části byly vytvořeny dvě ukázkové Serverless aplikace. První z nich využívá vzor Dotazník a testuje rozdíl dat mezi veřejnou API a databází. Druhá aplikace kloubí více vzorů dohromady. Hlavním z těchto vzorů je nasazovací framework a to konkrétně Serverless framework. Tato webová aplikace je zmenšenou verzí aplikace pro řízení projektů.

Serverless jako technologie je stále poměrně mladá, FaaS funkce společnost Amazon představila v roce 2014 a lze očekávat, že na CC trhu získá ještě větší podíl, než má teď díky tomu, že tuto technologii začínají využívat giganti dnešního světa, mezi které patří například Netflix, jenž využívá Serverless ke zpracování videí nahraných do S3 úložišť. I díky relativnímu mladí FaaS a Serverless lze očekávat, že vzniknou nové návrhové vzory s tím, jak technologii začne dospívat a zvýší se adopce uživateli.

Použitá literatura

ABBOTT, Marty, 2020. Microservice Aggregator Pattern. AKF Partners [online]

[vid. 2021-04-24]. Dostupné z: https://akfpartners.com/growth-blog/microservice-aggregator-pattern

ALBUQUERQUE JR, Lucas Francisco, Felipe SILVA FERRAZ, Sergio Mario LINS GALDINO a Rodrigo F. A. P. OLIVEIRA, 2017. Function-as-a-Service X Platform-as-a-Service: Towards a Comparative Study on FaaS and PaaS. In: ICSEA 2017, The Twelfth International Conference on Software Engineering Advances [online]. s. 206–212

[vid. 2021-05-08]. ISBN 978-1-61208-590-6. Dostupné

z: https://www.thinkmind.org/index.php?view=article&articleid=icsea_2017_9_30_1009 6

ALEXANDER SHVETS, 2021. Proxy [online] [vid. 2021-04-05]. Dostupné z: https://refactoring.guru/design-patterns/proxy

AMAZON, 2021a. Amazon EC2 Features - Amazon Web Services. Amazon Web Services, Inc. [online] [vid. 2021-03-16]. Dostupné z: https://aws.amazon.com/ec2/features/

AMAZON, 2021b. Dostupnost data center společnosti Amazon [online]. [map]. Dostupné z: https://aws.amazon.com/about-aws/global-infrastructure/

AMAZON WEB SERVICES, INC, 2014. AWS re:Invent 2014 | (MBL202) NEW LAUNCH:

Getting Started with AWS Lambda [online]. 2014. AMAZON WEB SERVICES, INC.

AMAZON WEB SERVICES, INC, 2019. Serverless Applications Lens - AWS Well-Architected Framework - Serverless Applications Lens [online] [vid. 2021-04-14].

Dostupné z: https://docs.aws.amazon.com/wellarchitected/latest/serverless-applications-lens/welcome.html

AMAZON WEB SERVICES, INC, 2021a. API gateway pattern - AWS Prescriptive Guidance [online] [vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://docs.aws.amazon.com/prescriptive-guidance/latest/modernization-integrating-microservices/api-gateway-pattern.html AMAZON WEB SERVICES, INC, 2021b. AWS Lambda – Serverless Compute - Amazon Web Services. Amazon Web Services, Inc. [online] [vid. 2021-03-19]. Dostupné z: https://aws.amazon.com/lambda/

AMAZON WEB SERVICES, INC, 2021c. What Is Amazon CloudWatch Events? - Amazon CloudWatch Events [online] [vid. 2021-04-23]. Dostupné z: https://docs.aws.amazon.com/AmazonCloudWatch/latest/events/WhatIsCloudWatchE vents.html

AMAZON WEB SERVICES, INC, 2021d. What is AWS Step Functions? - AWS Step Functions [online] [vid. 2021-04-21]. Dostupné z: https://docs.aws.amazon.com/step-functions/latest/dg/welcome.html

APEX SOFTWARE, 2021. Apex Software [online] [vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://apex.shintroduction/

BARDSLEY, Daniel, Larry RYAN a John HOWARD, 2018. Serverless Performance and Optimization Strategies. In: 2018 IEEE International Conference on Smart Cloud (SmartCloud): 2018 IEEE International Conference on Smart Cloud (SmartCloud) [online]. s. 19–26. Dostupné z: doi:10.1109/SmartCloud.2018.00012

BENETIS, Rimantas, 2017. What comes after microservices? Serverless · Devbridge. What comes after microservices? Serverless · Devbridge [online] [vid. 2021-04-11]. Dostupné z: https://www.devbridge.com/articles/what-comes-after-microservices-serverless/

BESWICK, James, 2021. Operating Lambda: Application design – Scaling and concurrency:

Part 2. Amazon Web Services [online] [vid. 2021-04-25]. Dostupné z:

https://aws.amazon.com/blogs/compute/operating-lambda-application-design-scaling-and-concurrency-part-2/

BRYANT, Matthew, 2021. Chaining Together Lambdas: Exploring All the Different Ways to Link Serverless Functions Together [online] [vid. 2021-04-20]. Dostupné z: https://www.refinery.io/post/how-to-chain-serverless-functions-call-invoke-a-lambda-from-another-lambda

CONWAY, Sarah, 2017. Cloud native technologies are scaling production applications.

Cloud Native Computing Foundation [online] [vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://www.cncf.io/blog/2017/12/06/cloud-native-technologies-scaling-production-applications/

COULTER, Matt, 2020. Add Resiliency To Your Lambda Function with a Circuit Breaker.

DEV Community [online] [vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://dev.to/cdkpatterns/add-resiliency-to-your-lambda-with-a-circuit-breaker-1na6

DALY, Jeremy, 2018. Serverless Microservice Patterns for AWS. Jeremy Daly [online].

[vid. 2021-04-12]. Dostupné z: https://www.jeremydaly.com/serverless-microservice-patterns-for-aws/

DALY, Jeremy, 2020. Lambda Warmer: Optimize AWS Lambda Function Cold Starts.

Jeremy Daly [online]. [vid. 2021-04-23]. Dostupné

z:

GODDEN-PAYNE, Craig, 2020. Using Microservice Patterns in an increasingly Serverless world. Medium [online] [vid. 2021-04-11]. Dostupné z: https://codeburst.io/using-microservice-patterns-in-an-increasingly-serverless-world-c350115dc7fd

GOOGLE LLC, 2017. mobile-page-speed-new-industry-benchmarks-01-01-download.jpg (JPEG obrázek, 1920 × 1080 bodů) - Měřítko (73 %) [online] [vid. 2021-04-12]. Dostupné z: https://storage.googleapis.com/twg-content/original_images/mobile-page-speed-new-industry-benchmarks-01-01-download.jpg

HEFNAWY, Eslam, 2021. Serverless Code Patterns. serverless [online] [vid. 2021-04-11].

Dostupné z: https://serverless.com/blog/serverless-architecture-code-patterns

HONG, Sanghyun, Abhinav SRIVASTAVA, William SHAMBROOK a Tudor DUMITRAS, 2018. Go Serverless: Securing Cloud via Serverless Design Patterns. 8.

CHOWHAN, Kuldeep, 2018. Hands-On Serverless Computing [online]. B.m.: Packt

Publishing. ISBN 978-1-78883-665-4. Dostupné

z: https://www.packtpub.com/product/hands-on-serverless-computing/9781788836654 INTENT SOLUTION GROUP, 2019. AWS Lambda Coding Best Practices [online].

[vid. 2021-04-12]. Dostupné z: https://www.intentsg.com/aws-lambda-serverless-coding-best-practices/

JAMCRACKER, 2020. What are the Features and Characteristics of Software as a Service

(SaaS)? [online] [vid. 2021-03-16]. Dostupné

z: https://www.jamcracker.com/blogs/features-characteristics-software-as-a-service-saas KATIE COSTELLO a MEGHAN RIMOL, 2020. Gartner forecasts worldwide public cloud revenue to grow 6. 3% in 2020. Gartner [online] [vid. 2021-03-09]. Dostupné z: https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-07-23-gartner-forecasts-worldwide-public-cloud-revenue-to-grow-6point3-percent-in-2020

LIKNESS, Jeremy, 2020. Serverless apps: Architecture, patterns, and Azure implementation [online] [vid. 2021-04-12]. Dostupné z: https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/architecture/serverless/

MALLAWAARACHCHI, Vijini, 2020. 10 Common Software Architectural Patterns in a

nutshell. Medium [online] [vid. 2021-11-21]. Dostupné

z: https://towardsdatascience.com/10-common-software-architectural-patterns-in-a-nutshell-a0b47a1e9013

MICROSOFT, 2017. Anti-Corruption Layer pattern - Cloud Design Patterns [online]

[vid. 2021-04-24]. Dostupné z: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/architecture/patterns/anti-corruption-layer

MICROSOFT, 2018. Queue-Based Load Leveling pattern - Cloud Design Patterns [online]

[vid. 2021-04-25]. Dostupné z: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/architecture/patterns/queue-based-load-leveling

MICROSOFT, 2021a. Pricing - Functions | Microsoft Azure [online] [vid. 2021-03-19].

Dostupné z: https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/functions/

MICROSOFT, 2021b. Virtuální počítače pro Linux a Windows | Microsoft Azure [online]

[vid. 2021-03-19]. Dostupné z: https://azure.microsoft.com/cs-cz/services/virtual-machines/

MIKHAIL SHILKOV, 2021a. Comparison of Cold Starts in Serverless Functions across AWS, Azure, and GCP [online] [vid. 2021-03-22]. Dostupné z: https://mikhail.io/serverless/coldstarts/big3/

MIKHAIL SHILKOV, 2021b. When Does Cold Start Happen on AWS Lambda? [online]

[vid. 2021-04-12]. Dostupné z: https://mikhail.io/serverless/coldstarts/aws/intervals/

NEVES, Gonçalo, 2021. Keeping Functions Warm - How To Fix AWS Lambda Cold Start Issues. serverless [online] [vid. 2021-04-23]. Dostupné z: https://serverless.com/blog/keep-your-lambdas-warm

OXFORD ADVANCED AMERICAN DICTIONARY, 2021. cloud-computing noun - Definition, pictures, pronunciation and usage notes | Oxford Advanced American Dictionary at OxfordLearnersDictionaries.com [online] [vid. 2021-03-15]. Dostupné z: https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/american_english/cloud-computing

PASSWATER, Andrea, 2018. 2018 Serverless Community Survey: huge growth in serverless usage. serverless [online] [vid. 2021-04-23]. Dostupné z: https://serverless.com/blog/2018-serverless-community-survey-huge-growth-usage PEKKALA, Aleksi, 2019. Migrating a web application to serverless architecture [online]. 112.

Dostupné z: https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/64836/URN:NBN:fi:jyu-201906253422.pdf?sequence=1

RED HAT, INC., 2021. What is a REST API? [online] [vid. 2021-04-10]. Dostupné z: https://www.redhat.com/en/topics/api/what-is-a-rest-api

REHEMÄGI, Taavi, 2020. Serverless Architecture: Lambda Triggers and Design Patterns [Part 2] | Hacker Noon [online] [vid. 2021-04-20]. Dostupné z: https://hackernoon.com/serverless-architecture-lambda-triggers-and-design-patterns-part-2-ic3a3uvd

RETTER, Mariliis, 2020. Netflix AWS: The Netflix Serverless Case Study. Dashbird [online]

[vid. 2021-04-10]. Dostupné z: https://dashbird.io/blog/serverless-case-study-netflix/

RICHARDSON, Chris, 2021. Microservices Pattern: Monolithic Architecture pattern.

microservices.io [online] [vid. 2021-04-11]. Dostupné z: http://microservices.io/patterns/monolithic.html

ROBERTS, Mike, 2018. Serverless Architectures. martinfowler.com [online] [vid. 2021-03-17]. Dostupné z: https://martinfowler.com/articles/serverless.html

ROMERO, Eduardo, 2019. Serverless Architectural Patterns. Medium [online] [vid. 2021-04-25]. Dostupné z: https://medium.com/@eduardoromero/serverless-architectural-patterns-261d8743020

RUD, Anna, 2019. Why and How Netflix, Amazon, and Uber Migrated to Microservices:

Learn from Their Experience – HYS Enterprise [online] [vid. 2021-04-10]. Dostupné z:

https://www.hys-enterprise.com/blog/why-and-how-netflix-amazon-and-uber-migrated-to-microservices-learn-from-their-experience/

SERVERLESS HEROES, INC., 2017. How to Keep Your Lambda Functions Warm. A Cloud

Guru [online] [vid. 2021-04-13]. Dostupné

z: https://acloudguru.com/blog/engineering/how-to-keep-your-lambda-functions-warm SERVERLESS, INC., 2021a. Serverless Case Studies. serverless [online] [vid. 2021-04-30].

Dostupné z: https://serverless.comundefined

SERVERLESS, INC., 2021b. Serverless Framework Documentation. serverless [online]

[vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://serverless.com/framework/docs/

SHARPEN PRODUCTIONS, 2021. Design Pattern Definition [online] [vid. 2021-04-04].

Dostupné z: https://techterms.com/definition/design_pattern

SMARTBEAR SOFTWARE., 2021. What are Microservices? | API Basics | SmartBear [online] [vid. 2021-04-11]. Dostupné z: https://smartbear.com/solutions/microservices/

TAIBI, Davide, Nabil EL IOINI, Claus PAHL a Jan NIEDERKOFLER, 2020. Patterns for Serverless Functions (Function-as-a-Service): A Multivocal Literature Review. In: [online].

Dostupné z: doi:10.5220/0009578501810192

TAYLOR, Richard N., Eric DASHOFY a Nenad MEDVIDOVIC, 2009. Software Architecture: Foundations, Theory, and Practice | Wiley [online]. 2009. vyd. [vid.

2021-11-21]. Dostupné z:

https://www.wiley.com/en- us/Software+Architecture%3A+Foundations%2C+Theory%2C+and+Practice-p-9780470167748

THE APACHE SOFTWARE FOUNDATION, 2021. Documentation [online] [vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://openwhisk.apache.org/documentation.html

UMIKER, Jason, 2019. Approaches for serverless without vendor lock-in. Medium [online]

[vid. 2021-04-14]. Dostupné z: https://medium.com/@jason.umiker/approaches-for-serverless-without-vendor-lock-in-53294013619

VAIDYANATHA, Gaja, 2020. Amazing cost savings with aws lambda for data integration —

(2020). Medium [online] [vid. 2021-03-09]. Dostupné

z: https://towardsdatascience.com/amazing-cost-savings-with-aws-lambda-for-data-integration-2020-b048021175e3

VALUATES REPORTS, 2020. Serverless architectures market size to reach usd 21,988 million by 2025 - valuates reports [online] [vid. 2021-03-09]. Dostupné z: https://www.prnewswire.com/news-releases/serverless-architectures-market-size-to-reach-usd-21-988-million-by-2025---valuates-reports-301089096.html

ZAMBRANO, Brian, 2018. Serverless Design Patterns and Best Practices [online]

[vid. 2021-04-25]. ISBN 978-1-78862-064-2. Dostupné

z: https://subscription.packtpub.com/book/application_development/9781788620642

I

Přílohy

Příloha A:

//začátek funcke a načtení potřebných modulů console.log("Loading function");

const aws = require('aws-sdk');

const s3 = new aws.S3({ apiVersion: '2006-03-01' });

const axios = require("axios");

exports.handler = async (event, context) => { //parametry pro přístup do S3 úložiště

const paramsBucket = { Bucket: "poller-data", Key: "generations.json", };

//načtení objektu z S3 úložiště

const generations = await s3.getObject(paramsBucket).promise();

const generationsData =await JSON.parse(generations.Body) //získání dat z otevřené API pomocí GET požadavku

const { data } = await axios("https://pokeapi.co/api/v2/generation/");

//porovnání délky obou polí

if (generationsData.results.length == data.results.length) { //pokud jsou pole stejně dlouhá vrátíme zpět informaci o žádné změně return {

change: false,

text: "No new generation has been released!", count: data.results.length

};

} else {

//parametry po uložení souboru do S3 úložiště const s3Params = {

Bucket: "poller-data", Key: "generations.json", Body: JSON.stringify(data),

ContentType: "application/json", };

try {

//uložení souboru do S3 úložiště

await s3.putObject(s3Params).promise();

//nastavení zda vyšla nová generace nebo byla jedna odstraněna const text =

generations.results.length < data.results.length ? "New generation has been released!"

: "Generation has been eradicated!";

//vrácení informaci o tom, že změna proběhla return {

change: true, text ,

count: data.results.length };

} catch (error) { console.log(error);

return { change: false, text: "There has been an error saving the file" };

} } };

Výpis 1 Kód funkce dotazníku

Příloha B:

Příloha C:

//kód strající se o požadavek typu DELETE handler.delete(async (req, res) => { try {

//kontrola zda jsme připojeni k databázi let check = await checkMongoose(res);

if (check !== false) {

//vymazání dokumentů v databázi podle dat získaných z těla požadavku let response = await LanguagePairs.deleteMany({

name: { $in: req.body.deleteArray }, });

//zavření spojení s databází a odpověď na dotaz closeConnection();

Výpis 3 Část kódu API funkce spravující GET a DELETE dotazy nad databází

Příloha D:

myNextApplication:

#Verze komponentu Serverless

component: "@sls-next/serverless-component@1.17.1alpha.1"

inputs:

#Nastavení o regionu S3 úložiště, kde bude aplikace uložena, jak se bude úložiště

#jmenovat, ID distribuce pro službu CloudFront, která přiděluje adresu aplikaci, aby byla

#přístupna z internetu a nastavení hlaviček aplikace bucketRegion: eu-central-1

bucketName: atlantis-bp-version

Výpis 4 Výpis ze souboru serverless.yml