• Nebyly nalezeny žádné výsledky

АДАПТИВНІ ЗМІНИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З

Digital-трансформація фінансового обліку лише посилюватиметься, оскільки використання ІТ-інновацій дає змогу модернізувати концепції обробки та передачі інформації, сприяє ефективності бухгалтерських процесів. На додаток до звичайних бухгалтерських функцій та звітності існує потреба у посиленні процесів управління та ІТ-послуг. Модернізація ІТ-бухгалтерії відповідно до вимог Digital-економіки повинна складатися з програмного, інформаційного, організаційного та методологічного компонентів [5]. Ці компоненти стають найважливішими інформаційними системами, які інтегровані навколо веб-системи.

В умовах цифровізації економіки підготовка висококонкурентного фахівця будь-якого профілю неможлива без формування знань та навичок використання ІТ-технологій [2]. Для кожної спеціальності буде сформований свій набір таких soft skills, але очевидно, що вони мають у кінцевому підсумку відповідати переліку, що формується Всесвітнім економічним форумом на майбутні п’ять років [4].

Так, для фахівця 2025 року він містить (у порядку зниження актуальності):

1) аналітичне мислення та інновації (Analytical thinking and innovation);

2) активне навчання (Active learning and learning strategies);

3) комплексне вирішення проблем (Complex problem-solving);

4) критичне мислення та аналіз (Critical thinking and analysis);

5) стійкість до стресів та гнучкість (Resilience, stress tolerance, and flexibility);

6) творчість, оригінальність та ініціативність (Creativity, originality, and initiative);

7) лідерство та соціальний вплив (Leadership and social influence);

8) міркування та вирішення проблем (Reasoning, problem-solving, and ideation);

9) емоційний інтелект (Emotional intelligence);

10) технологічне проектування та програмування (Technology design and programming) 7.

Для розуміння чинників покращення освітнього процесу розглянемо напрями фахової діяльності випускника за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» 4:

1. Облікова діяльність: організація інформаційної – облікової системи суб’єкта господарювання; ведення первинного, аналітичного, синтетичного обліку за обліковими ділянками, напрямами діяльності чи підрозділами; в) ведення фінансового, управлінського, податкового обліку, виходячи з управлінських потреб менеджменту; складання звітності: фінансової, статистичної, податкової, внутрішньої, консолідованої тощо.

2. Нормативно-методична діяльність як розробка внутрішніх нормативних документів з організації та ведення обліку суб’єкта господарювання: Положення про організацію бухгалтерського обліку, Наказу про облікову політику, посадових інструкцій бухгалтерів, робочого плану рахунків, схеми документообігу тощо.

3. Організаційно-управлінська діяльність як організація ефективної бухгалтерської служби на суб’єкті господарювання, зокрема, розподіл функцій, обов’язків бухгалтерів, організація охорони їх праці, автоматизації обліку тощо.

4. Контроль: дотримання нормативних вимог щодо організації, ведення обліку, складання та подання звітності, здійснення господарських операцій;

відображення господарських операцій на бухгалтерських рахунках; стану бухгалтерського обліку у відокремлених підрозділах суб’єкта господарювання;

матеріальних активів у місцях зберігання та експлуатації.

5. Аналіз: поточного фінансового стану та результатів діяльності суб’єкта господарювання в цілому, окремих його підрозділів або напрямів діяльності;

динаміки показників суб’єкта господарювання у порівнянні з планом, конкурентами; стратегічний аналіз, оцінка ефективності діючої стратегії, ідентифікація стратегічних розривів.

6. Консалтинг: інформаційне забезпечення альтернативних управлінських рішень: тактичних та стратегічних; визначення ефективності та наслідків прийняття управлінських рішень.

7. Аудит: внутрішній в рамках організації корпоративної системи внутрішнього контролю; б) зовнішній незалежний як фінансова експертиза якості інформації публічної фінансової звітності.

Знання та використання ІТ-навичок і сучасних програм автоматизації обліку наразі є обов’язковими фаховими вміннями при працевлаштуванні.

Опанування здобувачами вищої освіти з обліку і оподаткування таких навчальних дисциплін, як: «Вища математика і теорія ймовірностей»,

«Економетрика», «Статистика», «Інформаційні технології в економіці і управлінні», «Інформаційні системи і технології в обліку і аудиті» дозволяє сформувати відповідні компетентності та результати навчання, які вимагаються Стандартом вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» 1: ЗК 11. «Навички використання сучасних інформаційних систем і комунікаційних технологій», СК 01. «Здатність досліджувати тенденції розвитку економіки за допомогою інструментарію макро- та мікроекономічного аналізу, робити узагальнення стосовно оцінки прояву окремих явищ, які властиві сучасним процесам в економіці», СК 02.

«Використовувати математичний інструментарій для дослідження соціально-економічних процесів, розв’язання прикладних завдань в сфері обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування», а також досягати результатів навчання ПР 01. «Знати та розуміти економічні категорії, закони, причинно-наслідкові та функціональні зв’язки, які існують між процесами та явищами на різних рівнях економічних систем», ПР 08. «Розуміти організаційно-економічний механізм управління підприємством та оцінювати ефективність прийняття рішень з використанням обліково-аналітичної інформації», ПР 09. «Ідентифіковувати та оцінювати ризики господарської діяльності підприємств», ПР 12. «Застосовувати спеціалізовані інформаційні системи і комп’ютерні технології для обліку, аналізу, контролю, аудиту та оподаткування», ПР 14. «Вміти застосовувати економіко-математичні методи в обраній професії», ПР 15. «Володіти

загальнонауковими та спеціальними методами дослідження соціальноекономічних явищ і господарських процесів на підприємстві» тощо.

Однією з проблем реформування системи бухгалтерського обліку відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), стала відсутність в українських фахівців з обліку і оподаткування відповідного досвіду.

Невідповідність системи підвищення кваліфікації бухгалтерів загальноприйнятим міжнародним стандартам, що розроблені Міжнародною федерацією бухгалтерів (МФБ), гальмує реформування бухгалтерського обліку в Україні [6].

У зарубіжних країнах існує єдина практика, коли підвищення кваліфікації фахівців проводиться професійними саморегулюючими організаціями.

Найбільш відомими у світі громадськими організаціями, що об’єднають бухгалтерів є:

Американський інститут дипломованих публічних бухгалтерів – це національна професійна організація, заснована у 1887 р. Розробляє загальноприйняті аудиторські стандарти, здійснює випуск коментарів з основних питань обліку, несе відповідальність за етичне керівництво професією.

Інститут проводить сертифікацію бухгалтерів за програмою СРА (Certified Public Accountant), яка є однією з провідних професійних кваліфікацій і таких, що визнані в усьому світі. Програма передбачає складання іспитів за 4 напрямами (аудит і атестація, фінансовий облік і звітність, регулювання, бізнес-середовище і концепції) безпосередньо на території США.

Асоціація присяжних сертифікованих бухгалтерів (ACCA) заснована в 1904 р.. Підтвердженням високого рівня знань і навичок в бухгалтерському обліку є кваліфікації Асоціації, такі як DiрFМ, DipІFR і АССА Professional Scheme. Для того, щоб отримати останню, необхідно скласти 14 екзаменів англійською мовою з аудиту, фінансової звітності, стратегічного планування, податків і підприємницького права та ін. Присвоєння цієї кваліфікації засвідчує здатність дипломованого бухгалтера працювати у сфері обліку і фінансів будь-якого бізнесу, зазвичай на керівних посадах.

Громада експертів-бухгалтерів – професійна організація, створена у 1942 р.

під протекцією Міністерства фінансів Франції. Її члени розробляють та здійснюють контроль за дотриманням обов’язкових до виконання професійного Кодексу і затверджених стандартів професійної діяльності. Професійне навчання і складання іспитів проводиться за двома кваліфікаціями: експерт з фінансової звітності та аудитор.

Інститут аудиторів Німеччини створений в 1932 р. і представляє інтереси аудиторів на національному і міжнародному рівнях, здійснює підготовку аудиторських кадрів та надає підтримку своїм членам в їх професійній діяльності. Інститут проводить WР-сертифікацію, яка передбачає складання екзамену за 4 блоками знань: оцінка підприємства, організація виробництва і політична економія, господарське, податкове право.

Міжнародна федерація бухгалтерів (МФБ), яка заснована у 1977 р. в Мюнхені, ФРН, на 11-му Світовому Конгресі Бухгалтерів. Членами МФБ є

професійні національні організації у сфері аудиту і фінансової звітності. МФБ здійснює розробку міжнародних стандартів з етики, аудиту, освіти, фінансової звітності в держаному секторі та надає рекомендації для бухгалтерів малого і середнього бізнесу. Стратегічним завданням Федерації є сприяння дотриманню високоякісних професійних стандартів та їх зближенню в міжнародному масштабі.

Європейська асоціація бухгалтерів була утворена у 1977 р. з метою об’єднання викладачів і вчених у сфері бухгалтерського обліку та забезпечення їм кращих умов для проведення досліджень. Асоціацією сформовано професійну мережу, що охоплює зацікавлених бухгалтерів-науковців всієї Європи.

Запровадження МСФЗ в Україні вимагає посилення ролі вітчизняних бухгалтерських громадських організацій в справі професійної освіти. У відповідності до міжнародних правил, фінансова звітність може вважатися достовірною, якщо вона складена та підписана бухгалтером, який має певну кваліфікацію, що підтверджується через процедуру сертифікації. Вважається, що сертифікація бухгалтерів – це перший крок до міжнародного визнання кваліфікації українських бухгалтерів і вона необхідна для підвищення впевненості користувачів фінансової інформації в її надійності.

Хоча сертифікація бухгалтерів і набуває все більшого поширення в Україні, але здійснюється вона більше під впливом різних міжнародних проектів і грандів, ніж з ініціативи самих бухгалтерів та власників підприємств.

В Україні розробкою кваліфікаційних програм займаються науково-навчальні інститути, професійні державні і громадські організації. Роль останніх у процесі розвитку професійної освіти постійно зростає, проте донедавна в Україні не було своєї загальнонаціональної кваліфікаційної програми, і, як наслідок, використовувалися лише програми міжнародних професійних організацій [5].

Серед вітчизняних громадських організацій бухгалтерів, що опікуються питаннями професійної освіти та сертифікації, найбільш потужними є:

Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) – громадська професійна саморегулююча некомерційна організація, створена у 1996р. і представлена у регіонах України територіальними відділеннями. Члени Федерації здійснюють розробку і впровадження національних стандартів бухгалтерського обліку і аудиту, що базуються на міжнародних принципах.

У своєму Навчально-методичному центрі (НМЦ ФПБАУ) Федерація проводить професійне навчання за власними програмами підвищення кваліфікації на основі національних П(С)БО та МСФЗ, а також за програмами СІРА та DipIFR АССА.

Українська асоціація сертифікованих бухгалтерів і аудиторів (УАСБА), що заснована у 2004 р. і є всеукраїнською недержавною неприбутковою організацією, яка об’єднує понад 1400 фахівців у галузі бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту. З 2005 р. Асоціація є дійсним членом ЄРСБА, а у 2007 р. пройшла аудит Інституту присяжних бухгалтерів Шотландії (Institute of Chartered Accountants of Scotland) і отримала рекомендацію на вступ до МФБ.

Асоціація сприяє впровадженню Міжнародних стандартів фінансової звітності та Міжнародних стандартів аудиту, здійснює підготовку проектів законодавчих і нормативних актів, сприяє дотриманню членами Кодексу етики МФБ та проводить постійне підвищення професійної кваліфікації членів за всіма дисциплінами програми СІРА у своєму навчальному закладі – Центр бухгалтерських ресурсів (ЦБР УАСБА).

У період цифрової трансформації економіки консерватизм у бухгалтерському обліку не повинен перешкоджати інноваціям. Діджиталізація обліку має стати обов’язковою і вагомою для ефективної діяльності суб’єкта ринку. Інформація, комунікації та цифрові технології дають можливість активізувати процеси контролю, обліку та управління [6].

Фінансовий облік в умовах Digital-економіки потребує гнучкості облікового процесу і відповідних знань від працівників бухгалтерської служби при впровадженні та використанні сучасних інформаційних систем і технологій з метою формування своєчасної, достовірної інформації про діяльність підприємства.

Список літератури

1. Стандарт вищої освіти України: перший (бакалаврський) рівень, галузь знань 07 - Управління та адміністрування, спеціальність 071 - Облік і оподаткування:

наказ Міністерства освіти і науки України від 19.11.2018 р. № 1260. URL:

https://mon.gov.ua/storage/app/media/vyshcha/standarty/071.pdf.

2.Воляник Г.М., Шутка С.Є. Цифрова економіка – бізнес-акселератор соціально-економічного розвитку суспільства у сучасних реаліях. «Виклики та перспективи розвитку міжнародного бізнесу та вищої освіти», міжнародна науково-практична конференція (2021; Львів). Міжнародна науково-практична конференція у Львові «Виклики та перспективи розвитку міжнародного бізнесу та вищої освіти»: тези доп. Львів: СПОЛОМ, 2021. 248 с. С. 62-65.

3.Гарасим П.М., Воляник Г.М., Шутка С.Є. Електронне урядування як інструмент модернізації освітнього процесу у закладах вищої освіти України.

Публічне управління і адміністрування в Україні. Науковий журнал Причорноморського науково-дослідного інституту економіки та інновацій. 2022.

Випуск 30. С. 59-63. 10.pdf (iei.od.ua)

4. Гевлич Л. Л. Професія бухгалтера у цифровій економіці. Економіка і організація управління. 2021. 3 (43). С. 138-146.

5. Руденко М.В. Цифровізація економіки: нові можливості та перспективи.

Економіка та держава. 2018. № 11. С. 61–65. DOI:10.32702/2306-6806.2018.11.6.

6. Шендригоренко М.Т., Лядська В.В. Проблеми та перспективи розвитку обліку в умовах цифрової економіки. Економіка і суспільство. 2020. Випуск 22.

7. The Future of Jobs Report 2020. The World Economic Forum. Retrieved fromURL:

http://www3.weforum.org/docs/WEF_Future_of_Jobs_2020.pdf.

МЕНЕДЖМЕНТ ЯК СКЛАДОВА ЕФЕКТИВНОГО