• Nebyly nalezeny žádné výsledky

V YHODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH OTÁZEK

Pro vyhodnocení dotazníků jsem u uzavřených otázek využila názornost grafů. Každý graf odpovídá jedné otázce. V odpovídajícím grafu jsou obsažena vyjádření všech čtyř dotazovaných skupin – žen na manažerských pozicích, žen na jiných než manažerských pozicích, mužů na manažerských pozicích a mužů na jiných než manažerských pozicích.

U částečně otevřených otázek zaznamenávám kromě grafického vyjádření i vyjádření slovní, které je dané možností rozepsat uvedenou problematiku respondentem, kde cituji jednotlivé odpovědi.

Otázky otevřené jsou zpracovány pomocí citací jednotlivých respondentů s uvedením základních charakteristik dotazovaných.

Otázka č. 1

Domníváte se, že otázka uplatnění rovných příležitostí je v ČR aktuální?

Uzavřená otázka - možnosti odpovědí: rozhodně ano, spíše ano, spíše ne, nepřemýšlel/a jsem

Graf 1: Otázka č. 1 Domníváte se, že otázka uplatnění rovných příležitostí je v ČR aktuální?

Otázka 1

rozhodně ano (33%) a spíše ano (38%), stejně jako ženy na jiných než manažerských postech,

u těch jsou čísla ještě vyšší než u žen manažerek (43% v obou případech). Odpověď spíše ne je u žen zastoupena ze 14% u obou skupin žen.

Co se týče mužů, manažeři z 57% odpovídají spíše ne a z 29 % spíše ano, odpověď rozhodně ano nemá žádné zastoupení, což je odlišné od skupiny mužů na jiných než manažerských pozicích, ti se rovným dílem domnívají, že spíše ano ( 40%) a spíše ne ( také 40%), ovšem z 20% zde má zastoupení odpověď rozhodně ano. Odpověď nepřemýšlel/a jsem se objevuje pouze u manažerů a manažerek ( obě skupiny shodně 14%).

Otázka č. 2

Jaké je dle Vašeho názoru zastoupení mužů a žen v manažerských pozicích v hotelnictví v ČR:

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: stejně mužů a žen, mužů je více, žen je více, žen je povážlivě málo tzn. nesrovnatelně méně než mužů, mužů je povážlivě málo tzn. nesrovnatelně méně než žen

Graf 2: Otázka č. 2 Jaké je dle Vašeho názoru zastoupení mužů a žen v manažerských pozicích v hotelnictví v ČR:

Ženy manažerky nejvíce zastávají názor, že mužů je více (62%) a 24% je názoru, že je stejně mužů a žen. U žen na jiných než manažerských pozicích dominují odpovědi, že mužů je více, a to z 86%, zbývajících 14% odpovídá, že je stejně mužů a žen.

U mužů je to obráceně, muži na manažerských pozicích si myslí, že je na manažerských pozicích v hotelu stejně mužů a žen – tento názor zastává 71% manažerů (oproti 24% manažerek) a 29% se domnívá, že mužů je více. Jiné než manažerské mužské pozice mají tento poměr následující: stejně mužů a žen 40%, mužů je více (20%) a u této skupiny je ze 40% zastoupena odpověď, že žen je více! Odpověď, že žen je více, je z 5%

zastoupena i samotnými ženami manažerkami.

Co se týče odpovědi žen je povážlivě málo, ta se objevuje z 10% pouze u žen manažerek a odpověď mužů je povážlivě málo zaznamenává nulový výskyt.

Otázka č. 3

Oprostěte se od hotelového vedení, managementu a vezměte v úvahu celý hotel jako komplex.

Jaké je dle Vašeho názoru zastoupení mužů a žen v rámci celého hotelu?

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: stejně mužů a žen, mužů je více, žen je více, žen je povážlivě málo tzn. nesrovnatelně méně než mužů, mužů je povážlivě málo tzn. nesrovnatelně méně než žen

Graf 3: Otázka č. 3 Jaké je dle Vašeho názoru zastoupení mužů a žen v rámci celého hotelu?

Otázka 3

mužů je povážlivě málo (výskyt u manažerek 5% a manažerů 29%). Odpověď žen je povážlivě málo tu zastoupenou nenajdeme.

Skupina žen manažerek se domnívá, že je v hotelu jako komplexu je stejně mužů a žen (52% odpovědí) nebo že žen je více (33%). Z 10 % jsou toho názoru, že mužů je více. U žen na jiných než manažerských postech dominuje odpověď že žen je více (43%) a na druhém místě dvě odpovědi stejně mužů a žen či mužů je více (tyto obě skupiny mají zastoupení 29%).

Muži manažeři odpovídali následovně: stejně mužů a žen nebo žen je více (oboje 29%) a jako třetí mužů je více (14%). Muži na jiných než manažerských pozicích mají podobnou strukturu těchto odpovědí stejně mužů a žen nebo žen je více (oboje 40%) a mužů je více (20%).

Otázka č. 4

V případě rozdílu mezi hotelovým managementem a hotelem jako komplex, v čem spatřujete příčinu odlišností v poměrech žen?

Otevřená otázka

Kvalitativní údaje- příklady odpovědí žen:

§ „Nižší pracovní pozice zaujímají spíše ženy.“ (manažerka 52 let, vdaná, 2 děti)

§ „Ambice žen jsou menší, platové ohodnocení za stejnou práci jakou vykonávají muži je nižší a proto nemotivuje se dále vzdělávat, nároky na ženy jsou vyšší ( větší znalosti a ochotu věnovat se práci, zvláště pokud již má děti nebo je ve „věku na děti“), stále je

„zkoušena“. (sales manažerka 27 let, svobodná, bezdětná)

§ „Ve vedení je méně žen než v hotelovém komplexu – příčina: ženy jsou více administrativně zaměřené než muži (př. recepční, účetní, fakturantky, rezervační oddělení, číšnice, pokojské, uklízečky), pro muže je někdy nabízený plat dost nízký k uživení rodiny, ženy se s tím většinou spokojí, hlavně, že mají jistou práci.

V managementu ženy musí obětovat dost energie a prokázat dostatečné sebevědomí a ostré lokty, rodina a koníčky jdou stranou (proto ne každá je ochotná toto podstoupit).

(deputy Director of Sales, reservation manažerka 28 let, svobodná, bezdětná)

§ „V hotelu je více typicky „ženských“ pozic, které nemají manažerský charakter – úklid, účtárna, rezervace, meeting sales, recepce apod.“ (HR manažerka 30 let, svobodná, bezdětná)

§ „Ženy pracují v manuálních a méně placených pozicích – pokojská, uklízečka, kuchařka.“ (barmanka 23 let, svobodná, bezdětná)

§ „Sociální přístup, rozlišení pohlaví, v ČR se na vedoucích postech upřednostňují muži.“ (recepční 32 let, vdaná, 1 dítě)

§ „Ochota obětovat rodinný život, mnohé práce jsou tzv. „typicky ženské“ – pokojské, uklízečky, všeobecně hotelové prostředí v případném kontaktu se zákazníkem je více ženské, kdežto řízení ( i všeobecně) je více přisuzováno mužům.“ (recepční 25 let, svobodná, bezdětná)

§ „Ženy se více hodí na práci v přímém kontaktu s hostem (recepce), také samozřejmě na pozici pokojských je přijímáno více žen.“ (assistant of front office manager 27 let, svobodná, bezdětná)

§ „Ženy přijímají i hůře placené a nekvalifikované pozice jako např. úklid, housekeeping, v místě bydliště z důvodu péče o rodinu.“ (manažerka hotelu 30 let, vdaná, 1 dítě)

§ „Zažité klišé, muži jsou tvrdší manažeři, tento obor byl historicky postaven spíše na mužích, nyní se situace obrací.“ (výkonná ředitelka 53 let, vdaná, bezdětná)

§ „Více pracovních pozic pro ženy, méně pro muže.“ (výkonná ředitelka 24 let, rozvedená, 2 děti)

§ „Regionální rozdíly...“ (manažerka hotelu 53 let, vdova, 1 dítě)

§ „Ženy musí více prokazovat své zkušenosti, není jim vkládána taková důvěra jako mužům.“ (recepční 22 let, svobodná, bezdětná)

Kvalitativní údaje- příklady odpovědí mužů:

§ „Podstatně větší množství pozic je jiných než manažerských a obsazují je ženy.“ (sales manager 28 let, ženatý, bezdětný)

§ „Větší orientace žen na rodinu.“ (hotel manager 40 let, ženatý, 1 dítě)

§ „Stereotyp myšlení, nevstřícnost.“ (recepční 39 let, rozvedený, 1 dítě)

§ „V tradičně zažité inklinaci pohlaví k určitému typu práce (kuchaři nebo pokojské).“

(recepční 24 let, svobodný, bezdětný)

§ „Pro mnoho žen je přednější rodina než kariéra.“ (recepční 30 let, svobodný, bezdětný)

Nejčastěji zmiňovaná příčina je tzv. segregace, to znamená, že v hotelu je více pozic pro ženy, které nejsou manažerského rázu, a proto výrazně stoupá počet žen v hotelu jako celku na rozdíl od zastoupení žen na manažerských pozicích. Také faktor přednosti rodiny před prací u žen hraje v odpovědích velkou roli. Zaznívá zde i možná demotivace kvůli rozdílnému ohodnocení mužů a žen.

Otázka č. 5

Považujete koncentraci žen a mužů v určitých typech pracovních činností (tzv. horizontální segregaci) za přirozenou?

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: ano; spíše ano, i když s výhradami; spíše ne, i když s výhradami; ne

Graf 4: Otázka č. 5 Považujete koncentraci žen a mužů v určitých typech činnosti (tzv. horizontální segregaci) za přirozenou? s výhradami. Odpovědělo tak 71% manažerek, 86% žen na jiných než manažerských místech, 43% manažerů a 80% mužů na jiných než manažerských pozicích.

Doplňkem k tomu byla odpověď ano - ženy na manažerské pozici 29% odpovědí, jiné než manažerské pozice 14% odpovědí, Muži na manažerských pozicích 43%odpovědí (stejně jako u spíše ano) a muži jiné než manažerské pozice 20% odpovědí.

Odpověď spíše ne, i když s výhradami, se objevila podílem 14% u mužů manažerů jako u jediné skupiny dotazovaných, a to celkem překvapivě. Odpověď ne zaznamenává nulovou četnost zastoupení v souboru dotazovaných.

Otázka č. 6

Liší se procentuální zastoupení žen ve vrcholových pozicích v závislosti na velikosti hotelu?

Myslíte si, že platí, že „čím menší je hotel, tím větší je pravděpodobnost, že ve vedení bude žena a naopak“?

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: ano, spíše ano, spíše ne, ne

Graf 5: Otázka č. 6 Myslíte si, že platí, že "čím menší je hotel, tím větší je pravděpodobnost, že ve

Kromě skupiny žen v manažerských pozicích převládá názor, že spíše ne.

Manažerky si z 57% myslí že ano či spíše ano ( z toho 52% spíše ano), opačný pól škály, tedy spíše ne či ne je zastoupeno 43%. Na rozdíl od žen na jiné než manažerské pozici, které se ze 14% domnívají, že spíše ano, zatímco spíše ne či ne jsou zastoupeny 86% (z toho 57% tvoří odpověď spíše ne).

Podobně jako ženy na jiné než manažerské pozici jsou na tom muži manažeři, akorát bez výskytu spíše ano. Je to tedy výskyt pouze odpovědí spíše ne (57%) a ne (43%). Ostatní muži zaznamenávají spíše ne z 40% a ostatní odpovědí jsou rozděleny po 20%.

Otázka č. 7

Má váš vedoucí pracovník stejný přístup k Vám jako k opačnému pohlaví?

Částečně otevřená otázka – možnosti odpovědí: ano; ne, lepší; ne, horší. Pokud pozorujete nějaké změny v jednání s Vámi oproti ostatním, popište jaké.

Ve všech skupinách dominuje odpověď ano, u mužů na manažerské pozici dokonce 100%. Ženy na manažerské pozici odpovídají ano z 86%, zbytek tvoří odpověď ne, horší z 10% a ne, lepší z 5%. U žen na jiné než manažerské pozici výrazně vzrostl podíl odpovědí ne, lepší, a to na 29%, avšak stále zde převažuje odpověď ano, stejný přístup, a to z 57%.

Zbytek respondentek (14%) tvrdí, že přístup je horší.

Muži na jiné než manažerské pozici z 80% ano, stejný přístup, z 20% ne, horší.

Vidíme tedy, že odpověď ne, lepší, se u mužů vůbec nevyskytuje, pouze tedy u žen, zejména na jiné než manažerské pozici (29%).

Graf 6: Otázka č. 7 Má váš vedoucí pracovník stejný přístup k Vám jako k opačnému pohlaví?

Otázka 7

Při odpovědích ne, lepší se objevují například následující podrobnější vysvětlení:

§ „Můj nadřízený je zdvořilejší, diplomatičtější.“ (výkonná ředitelka 53 let, vdaná, bezdětná)

Při odpovědích ne, horší se objevují například následující podrobnější vysvětlení:

§ „Občas není můj požadavek brán stejně zřetelně, jako kdyby ho vyslovil muž.“

(výkonná ředitelka 24 let, rozvedená, 2 děti)

§ „Více si dovolí.“ (revenue manažerka 30 let, vdaná, bezdětná)

§ „V porovnání s muži větší důraz na úklid na pracovišti.“ (recepční 32 let, vdaná, 1 dítě)

Otázka č. 8

Jaký styl vedení upřednostňujete?

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: autoritativní, demokratický, liberální

Graf 7: Otázka č. 8 Jaký styl vedení upřednostňujete?

Otázka 8

žen, a to ve všech skupinách, jak je patrné z předchozího grafu.

U žen manažerek se navíc objevuje jako u jediné skupiny respondentů odpověď autoritativní, a to z 10%. Malé zastoupení tu má i z 5% liberální styl (ženy manažerky ho na rozdíl od mužů manažerů upřednostňují méně). Ženy na jiných než manažerských postech 100% demokratický, i když tady nejde o vedení ve smyslu přímo manažerském, ale spíš ve smyslu stylu jednání.

Muži v manažerské pozici upřednostňují také demokratický styl (71%) a zbytek je tvořen preferencí liberálního stylu řízení, který se objevuje z 29% (na rozdíl od žen manažerek - liberální styl 5%). Muži na jiné než manažerské pozici mají podobnou skladbu jako manažeři, demokratický styl (80%), liberální 20%. K autoritativnímu stylu vedení, v tomto případě spíše jednání, jiné než manažerské pozice nedávají příliš velký prostor. I když si můžeme všimnou, že tento styl řízení muži manažeři v našem vzorku vůbec nevyužívají, na rozdíl od stylu liberálního, který již zaznamenává určité zastoupení.

Otázka č. 9

Kdybyste si mohl/a svého nadřízeného vybrat, byl by to:

Částečně otevřená otázka – možnosti odpovědí: muž, žena, je mi to jedno. Prosím uveďte důvod Vaší odpovědi.

Graf 8: Otázka č. 9 Kdybyste si mohl/a svého nadřízeného vybrat, byl by to:

Otázka 9

Z grafu je patrné, že dominuje odpověď je mi to jedno. U mužů na manažerské pozici 100% zastoupení. Dále odpověď je mi to jedno dominuje u žen na jiných než manažerských pozicích, a to z 86%, dále u mužů na jiné než manažerské pozici z 80% a u žen manažerek nejméně, z 57 %.

V odpovědích, kde respondenti nezvolili odpověď je mi to jedno, ale vybírali buď muže nebo ženu jako nadřízeného, 100% respondentů uvedlo, že by chtěli muže. Žena zde není zastoupena ani jediným hlasem v žádné skupině dotazovaných! Nejvíce volily muže jako nadřízeného ženy manažerky, a to ze 43% (jako doplněk k je mi to jedno 57%). Muže jako vedoucího by volilo 14 % žen na jiných než manažerských pozicích a 20% mužů na jiných než manažerských pracovních místech.

Kvalitativní údaje – příklady zdůvodnění odpovědí:

Při odpovědích je mi to jedno se objevují například následující podrobnější vysvětlení:

§ „Oba mají své plusy a mínusy, muži mnohdy myslí logicky a formulují přesněji, ovšem ženy dokáží jednodušeji vysvětlovat a mívají větší trpělivost. Muži ovšem lépe

zvládají své emoce. Výjimky však potvrzují pravidlo.“ (recepční 25 let, svobodná, bezdětná)

§ „Mužské i ženské vedení je v něčem dobré, ideální by bylo mužský a ženský prvek na určité pozici pravidelně střídat.“ (fitness club supervisor 30 let, svobodná, bezdětná)

§ „Záleží na to, co umí a jak jedná.“ (revenue manažerka 30 let, vdaná, bezdětná)

§ „Musí to být profesionál.“ (front office manažerka 29 let, vdaná, bezdětná)

§ „Nikdy jsem neměla problém jednat s nadřízeným kteréhokoliv pohlaví.“ (sales a revenue manažerka 28 let, svobodná, bezdětná)

§ „Pokud je schopný/á a je to profesionál, je jedno zda je to muž či žena!“ (sales manažerka 27 let, svobodná, bezdětná)

§ „Vždy záleží na člověku. Obecně raději pracuji s muži, nicméně jsem již v dosavadní praxi narazila jak na špatně nadřízeného muže, tak na dobrou nadřízenou ženu.“ (HR manažerka 30 let, svobodná, bezdětná)

§ „Nezáleží na pohlaví, ale na dovednostech, zkušenostech a osobnosti.“ (meeting koordinátorka 28 let, svobodná, bezdětná)

§ „Upřednostňuji přirozenou autoritu a motivaci zaměstnanců, ne konkrétní pohlaví nadřízeného.“ (recepční 32 let, vdaná, 1 dítě)

§ „Záleží na charakteru vedoucího pracovníka a jeho přístupu k podřízeným.“ (recepční 29 let, svobodný, bezdětný)

§ „Jde o profesní autoritu a schopnosti.“ (sales manažer 28 let, ženatý, bezdětný)

§ „Rozhodující je osobnost.“ (hotel manažer 40 let, ženatý, 1 dítě)

§ „Musí být dobrý.“ (ředitel hotelu 29 let, svobodný, bezdětný)

§ „Především záleží na konečném výsledku práce a ne na pohlaví jakéhokoliv pracovníka.“ (ředitel hotelu 28 let, ženatý, bezdětný)

§ „Musí to být odborník, na pohlaví nezáleží.“ (ředitel hotelového řetězce 40 let, ženatý, 2 děti)

Při odpovědích muž, se objevují například následující podrobnější vysvětlení:

§ „Respekt vůči opačnému pohlaví.“ (manažerka 52 let, vdaná, 2 děti)

§ „Žena v ženě vidí soupeře.“ (deputy director of sales, reservation manažerka 28 let, svobodná, bezdětná)

§ „Zkušenost.“ (shift leader 30 let, svobodná, bezdětná)

§ „Přímočařejší jednání, méně intrik.“ (reservation manažerka 53 let, rozvedená, 2 děti)

§ „Vždy se mi s mužem nadřízeným pracovalo dobře, se ženou jako vedoucí nemám zatím zkušenosti.“ (assistant of front office manager 27 let, svobodná, bezdětná)

§ „Muž je nekonfliktní.“ (vedoucí hotelu 30 let, vdaná, 1 dítě)

§ „Ženská rivalita.“ (výkonná ředitelka 24 let, rozvedená, 2 děti)

§ „Ženy na manažerských postech v mé hotelové minulosti neproduktivně a zbytečně dbaly na formality a nepodstatné detaily při práci. Nechci generalizovat.“ (recepční 24 let, svobodný, bezdětný)

Respondenti, kteří uvádějí, že jim je jedno, zda je jejich nadřízený muž či žena, se nejčastěji odvolávají na to, že záleží na osobnosti, schopnostech a zkušenostech, profesionalitě či schopnosti motivovat a prezentovat svou přirozenou autoritu. Uznávají plusy i mínusy mužů i žen, ovšem podotýkají, že nelze jednoznačně určit, zda je lepší muž či žena ve vedoucí pozici. Zato respondenti, kteří vyjádřili svou preferenci k muži jako nadřízenému, uvádějí jako nejčastější důvody volby muže rivalitu mezi ženami a jejich méně přímé jednání.

Otázka č. 10

S diskriminací na základě rozdílu pohlaví jsem se v hotelu:

Uzavřená otázka – možnosti odpovědí: setkal/a osobně (přímo se mě týkala), setkal/a osobně (netýkala se mě přímo), setkal/a z doslechu (odborná literatura, média, známí aj.), nikdy nesetkala

Graf 9: Otázka č. 10 S diskriminací na základě rozdílu pohlaví jsem se v hotelu:

Otázka 10

U žen na manažerských pozicích je situace následovná: skoro polovina (48%) se s ní nikdy nesetkala. Dále 29% setkalo z doslechu, osobně nepřímo se s ní setkalo 19% manažerek a 5% uvádí osobně přímo. Situace u žen na jiných než manažerských pozicích se trochu mění.

Tam klesá procento nikdy nesetkal/a ze zmíněných 48% na 29%, setkal/a z doslechu zůstává na stejné hodnotě 29%, setkal/a osobně nepřímo mírně kleslo z 19% na 14%, zato roste procento setkal/a osobně přímo, a to z 5% na 29%.

Muži na manažerské pozici ani jednou neuvádějí odpověď setkal/a osobně přímo ani setkal/a osobně nepřímo. Jejich odpovědi se dělí mezi setkal/a z doslechu (14%) a nikdy

Setkal/a jste se v práci již někdy s případem sexuálního obtěžování?

Částečně otevřená otázka – možnosti odpovědí: ano (uveďte jakou formou); ne

Graf 10: Otázka č. 11 Setkal/a jste se v práci již někdy s případem sexuálního obtěžování?

Otázka 11

Z grafu je patrné, že v žádné skupině není 100% ne. Avšak tato odpověď je nejčastější ve všech skupinách, nejvíce tak odpovídají ženy na manažerské pozici (90%) a zbylých 10%

manažerek se s sexuálním obtěžováním setkalo. V druhé skupině žen, žen na jiných než manažerských pozicích, se odpověď ano objevuje nejčastěji ze všech čtyř skupin dotazovaných, je to 29%. Při dotazu na formu sexuálního obtěžování cituji:

„Telefonáty, sms, vydírání, jestli s ním nepůjdu na večeři, udělá mi v práci peklo. Ze zaměstnání jsem odešla.“ (recepční 22 let, svobodná, bezdětná)

Další respondentky uvádí nejčastěji slovní sexuální obtěžování a jednou také fyzického rázu.

Poměrně zajímavá je skupina mužů manažerů a ostatních mužů. Manažeři uvádějí setkání s nějakou formou sexuálního obtěžování ze 14%, což je více než u žen manažerek. A muži na jiných než manažerských postech z 20%, což je také více než u žen manažerek (10%). Muži na rozdíl od žen tyto odpovědi blíže nespecifikují. Není z toho tedy jasné, jestli se sexuální obtěžování týkalo přímo nich či se s ním setkali na pracovišti.

Otázka č. 12

Domníváte se, že ženy v hotelovém managementu jsou za stejnou práci ohodnoceny:

Částečně otevřená otázka – možnosti odpovědí: stejně jako muži, méně než muži, více než muži, neumím odhadnout. Uveďte procentuální poměr platu žen/muži - odhad. Vadí Vám tato skutečnost?

Graf 11: Otázka č. 12 Domníváte se, že ženy v hotelovém managementu jsou za stejnou práci ohodnoceny:

Otázka 12

Z pohledu na graf je jasné, že se situace mezi muži a ženami bude výrazně odlišovat.

Ženy v obou skupinách jsou toho názoru, že jsou ohodnoceny méně než muži – manažerky 67% odpovědí, ženy na jiných než manažerských místech 71% odpovědí. Na rozdíl od mužů, u těch převládá názor, že jsou ženy ohodnoceny stejně jako muži – muži manažeři tak odpovídají z 57% a muži na jiných než manažerských postech ze 60%. Tato odpověď (že mají ženy stejně jako muži) se u žen na jiných než manažerských pozicích vůbec nevyskytuje a u žen manažerek pouze z 19%.

Poměrně velká procenta se objevují u odpovědi neumím odhadnout, nejvíce u mužů v manažerské pozici, a to z celých 43%. Povšimněme si také toho, že odpověď, že žena je v hotelovém managementu ohodnocena více než muž má v souboru dotazovaných nulový výskyt.

Zde uvádím odhady dotazovaných na poměr platu žen k platu mužů. Respondenti mají vyjádřit, zda jim daná skutečnost vadí či nikoliv.

V tabulce uvádím odhady žen a odhad muže, kteří odpovídali, že ženy jsou v hotelovém managementu ohodnocovány méně než muži a vyjadřovali se k poměru platu žen

V tabulce uvádím odhady žen a odhad muže, kteří odpovídali, že ženy jsou v hotelovém managementu ohodnocovány méně než muži a vyjadřovali se k poměru platu žen