• Nebyly nalezeny žádné výsledky

Zákazníci společnosti

In document Informační Technologie (Stránka 32-36)

4 Analýza systému a implementace ERP u zákazníků společnosti

4.2 Zákazníci společnosti

V momentu, kdy je podnik relativně velký a jeho fungování je dobře zorganizováno, se začínají vyskytovat problémy s řízením podniku jako celku, což způsobuje snížení efektivity působení jednotky na trhu. Všechny střediska podniku spolupracují jako tým, ale výměna a poskytnutí informace probíhá v ústní nebo písemné formě. V tuto chvíli podnik začíná uvažovat o zavedení takového systému, který by mohl automatizovat všechny procesy a integrovat stávající softwary.

Zákazníci společnosti Galaktika, kteří si implementovali systém Galaktika ERP jsou popsáni v tabulkách 1 až 3. Tabulky obsahují vždy název a charakteristiku podniku, implementované aplikační oblasti, požadavky na systém Galaktika ERP, popis současného stavu zavedeného systému a doplňkové informace.

26

Doplňko informace Systém zahájen od 6/1996. Podnik implementoval systém samostatně s konzultacemi. Systém používá 81 zaměstnanců. Je podporován Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 11/2004. Doba implementace trvala 96 týdnů. Systém používá 226 zaměstnanců. Ne podporon Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 1/2004. Doba implementace trvala 144 týdnů. Systém používalo 115 zaměstnanců. Nebyl podporován Galaktikou s.r.o.

Součas problémy Nejsoužád problémy ohledně fungování sysmu. Svam problémem je sžení objemu prodeje kvůli krize, která proběhla roku 2008. Tímdem byly zavřeny pobočky a rny, ubylo finančních prostředků, což sžilo příjmy a sledně licence na používa systému (systém používá méně zaměstnanců). Nejsoužád finanč prostředky pro aktualizaci a údržbu sysmu. Galaktika ERP pracuje v podniku, ale nemá včas provádě aktualizace se současnými požadavky na ukrajins právní předpisy. Vede sysmu pro IT odděle společnosti. Podnik zkrachoval.

Použití aplikačch oblasti a modulů systému Aplikač oblasti: "Finance", "Finanč účetnict", "Systémové administrace", "Logistika", "Personálřízení" a speciál odvětvovéřešení "Maloobchod" Aplikač oblasti: "Řízení výroby", "Personál řízení", "Finanč účetnictví", "Logistika" a "Systémové administrace" Aplikač oblasti: "Řízení výroby", "Personál řízení", "Finanč účetnict", "Finance", "Logistika" a "Systémové administrace"

Probmy před zavaděm sysmu Galaktika ERP Úkolem bylo automatizovat procesy, kte jsou spoje s maloobchodním prodejem, logistikou a finančním účetnictvím. Dalším úkolem bylo integrovat implementovaný sysm Galaktika ERP se softwarem Solvo (řídí sklady). Všechny úkoly byly úspěšně vyřešeny. Primárm úkolem bylo automatizovat finanč účetnict podniku a procesy, které jsou spojené sřízením výroby, skladu a logistiky. Všechny úkoly byly úspěšně splněny. Primárm úkolem bylo automatizovat evidenci polotovarů a hotových výrobků v různých měrných jednotch (m2 a ks). Ta automatizovat finanč účetnict, prodej hotových výrobků jednotlivých poboček, kalkulaci výrobních a celkových kladů. Dalším úkolem bylo integrovat systém Galaktika ERP s evidenčm systémem u vchodu do závodu. Tyto problémy byly úspěšně realizovány.

Popis Obor: farmaceutika. Směr činnosti: obchod s farmaceutickými výrobky. Počet zaměstnanců: přibližně 750 li. Farmaceutická společnost "FALBI" je jednou z největších provozovatelů na ukrajinsm farmaceutickém trhu. V současné době společnost dodáky a zdravotnické produkty pro rny, nemocnice a regionální distributory. Intenzivně rozvíjí svou vlastní síťren. Webo stránky: www.falbi.ua Obor: automobilový průmysl. Směr činnosti: auto motive. Počet zaměstnanců: více než 13,5 tic li. Před ukrajinský výrobce a dodavatel těžkých kladních vozidel a vozidel pro zvláštní účely a potřeby. Modelovářada aut da značky obsahuje ce než 150 modifika, včetně jeřábů, palubních vozidel, přívěsů, bagrů atd. Do struktury daného holdingu patří 10 podniků. Za dobu existence značky KrAZ (od roku 1959) bylo vyrobeno ce než 800 tis. kusů vozidel. Produkty se prodáva ve 46 zemích. Webo stránky: www.autokraz.com.ua Obor: výroba kůže. Směr činnosti: výroba kožené galanterie. Počet zaměstnanců 1300 osob. Společnost se specializuje na výrobu zboží z měkčené hově kůže. Kapacita závodu je 400 milionů dm2 kožených výrobků ročně. Hlavními obory použití jsou: obuvnický průmysl, bytřský průmysl, ortopedický průmysl, oděvní průmysl. Webo stránky: www.vozko.com

Organizace Falbi s.r.o. Holdingo společnost AutoKrAZ Vozko s.r.o.

1 2 3

Tab. 1 Zákaznici společnosti Galaktika

27

Doplňko informace Systém zahájen od 10/2002. Podnik implementoval systém samostatně s konzultacemi. Systém používá 116 zaměstnanců. Ne podporon Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 1/2012. Podnik implementoval systém samostatně s konzultacemi. Systém používá 140 zaměstnanců. Ne podporon Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 9/2008. Podnik implementoval systém samostatně s konzultacemi. Systém používá 6 zaměstnanců. Je podporován Galaktikou s.r.o.

Součas problémy Nejsoužád finanč prostředky pro aktualizaci a údržbu sysmu. Galaktika ERP pracuje v podniku, ale nemá včas provádě aktualizace se současnými požadavky na ukrajins právní předpisy. Vede systému provádí IT odděle společnosti. Nejsoužád finanč prostředky pro aktualizaci a údržbu sysmu. Galaktika ERP pracuje v podniku, ale nemá včas provádě aktualizace se současnými požadavky na ukrajins právní předpisy. Vede systému provádí IT odděle společnosti. Probmy nejsou. V součas době se prová integrace interneto stránky organizace se sysmem Galaktika ERP.

Použití aplikačch oblasti a modulů systému Aplikač oblasti: "Řízení výroby", "Personálřízení", "Finanč účetnict", "Logistika" a "Systémové administrace" Aplikač oblasti: "Finanč účetnict", "Finance", "Personálřízení", "Logistika", "Systémové administrace" Aplikač oblasti: "Personálřízení", "Finanč účetnict" "Logistika" a "Systémové administrace"

Probmy před zavaděm systému Galaktika ERP Primárm úkolem bylo automatizovat finanč účetnict podniku a procesy, které jsou spojené s řízením výroby. Všechny úkoly byly úspěšně splněny. Podnik má hodně poboček. Primárm úkolem bylo vytvořit systém, ve kterém je možřidit všechny pobočky podniku a ta vytřet konsolidova výkazy a zprávy. Všechny úkoly byly úspěšně splněny. Úkolem bylo automatizovat finanč účetnict podniku a procesy, které jsou spojené s realizací prodeje kol a jejich doplňků. Všechny úkoly byly úspěšně splněny.

Popis Obor: stavební hmoty. Směr činnosti: výroba stavebních materlů. Počet zaměstnanců: 2,5 tice li. Před výrobce cementu (5 druhů), střeš krytiny, azbestocementových trubek a ostatch stavebch materiálů. Struktura společnosti se sk ze čtyř samostatných výrobních závodů. Webo stránky: www.ifcem.if.ua Obor: stavební hmoty. Směr činnosti: výroba střešch a fasádch stavebních materlů. Počet zaměstnanců: cca 500 li. Podnik je vedou ve výrobě stavebních hmot z oceloho plechu. Do struktury společnosti patří 15 výrobních vodů na Ukrajině. Kromě produkce vlastní výroby společnost ta prodí distribuce tepelně izolačních materiálů, odvodňovacích sysmů a střešních oken. 3% produktů společnosti se vyváží do zahraničí. Webo stránky: www.arsenal-center.com.ua Obor: obchod. Směr činnosti: prodej kol a jejich doplňků. Firma byla založena v roce 2005 a je dceřinou společností Paul Lange Group se dlem v němecm Stuttgartu. Hlavním předmětemčinnosti společnosti je distribuce komponentů jízdních kol. Všechny společnosti skupiny Paul Lange Group jsou oficlním distributorem SHIMANO - největšího světového výrobce zařízení pro kola. Za dobu působe společnosti na Ukrajině bylo otevřeno 200 prodejen po ce zemi. Webo stránky: http://www.paul-lange-ukraine.com

Organizace Veřejná akciová společnost "Ivano- Frankovskcement" Arsenal-Center a.s. Paul Lange Ukraine s.r.o.

4 5 6

Tab. 2 Zákaznici společnosti Galaktika

28

Doplňko informace Systém zahájen od 1/2005. Doba implementace trvala 48 týdnů. Systém používá 80 zaměstnanců. Je podporován Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 1/1999. Doba implementace trvala 48 týdnů. Systém používá 82 zaměstnanců. Je podporován Galaktikou s.r.o. Systém zahájen od 11/2005. Doba implementace trvala 48 týdnů. Systém používá 78 zaměstnanců. Je podporován Galaktikou s.r.o.

Součas problémy Probmy se kterými se setkává zákazník, jsou zpravidla spojené se systémovoučástí Galaktika ERP, aplikačm serverem, práci s terminálem a zabezpečením informač bezpečnosti. Tyto problémy řeší přes Klientskou linku. Probíhají konzultace ohledně zjednodušení hospodářských výsledků pro poskytnutí řediteli podniku. Probmy nejsou. V součas době se konzultace týka peněžch rezerv pro zaměstnance na služeb cesty. Kvůli tomu se provádí dopracová sysmu a souvislé konzultace s uživateli. kazník je v kontaktu ohledně funkčho obvodu "Personál řízení"а s ním spojeho modulu "Účto mezd". Provádě se doplňko vylepšení sysmu jak ze strany odborků Galaktiky, tak ze strany dané organizace.

Použití aplikačch oblasti a modulů systému Aplikač oblasti: "Finanč účetnict", "Finance", "Personálřízení", "Logistika", "Systémové administrace" a "Odvětvová řešení" Aplikač oblasti: "Finanč účetnict", "Personálřízení", "Logistika" a "Systémové administrace" Aplikač oblasti: "Finanč účetnict", "Personálřízení" a "Systémové administrace"

Probmy před zavaděm sysmu Galaktika ERP Původně nebyly činnosti společnosti automatizovány. Byl proto navrhnut takový sysm, který by mohl splňovat všechny funkce spojené s provozem podniku. Hlavm úkolem bylo implementovat takový software, který by umožnil provádět účetnict v souladu s právními předpisy Ukrajiny a roveň i mezirodními standardy účetch výkazů. Úkolem bylo automatizovat účto mezd a zaměstnanců se spoustou příplatků ke mzdám, byly velké požadavky ohledně bezpečnosti informací (státní orgán). Tyto úkoly jsou úspěšně realizovány. Také bylo úkolem účtová paru pro výrobu bankovek. Kvůli tomu,že v sysmu Galaktika ERP se účto papíru nebere do úvahy, organizace rozhodla rozpracovat vlast obvod pro účto paru.

Popis Obor: pojišťovnict. Směr činnosti: všechny typy pojiště. Počet zaměstnanců: cca 300 li. UNIQA Insurance Group je jedním z nejvýznamnějších pojišťovach koncernů s klíčovými trhy v Rakousku a ve střed a východ Evropě. Soukromá akciová společnost "Pojišťovna UNIQA" byla založená dne 10. února 1994 a do roku 2010 se nazývala pojišťovna "Credo-Classic". Webo stránky: https://uniqa.ua Obor: velkoobchod. Směr činnosti: distribuce luxusních parfémů a kosmetiky. Počet zaměstnanců: více než 100 li. Dceřiná společnost LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, což je před společnost nabízející luxusní zboží, je jednou z nejrychleji se rozjech kosmetických společnos ve Spojených stech amerických, kte se rychle rozšiřuje na mezirodním trhu. Na Ukrajině půso od roku 1998. Webo stránky: www.lvmh.com Bankov soustava se zrodila po přijetí zákonu "O Bankách a bankovníchčinností" v roce 1991. Je centrál bankou Ukrajiny - zvštním statm regulačm orgánem, který prová jedinou politiku na peněžním trhu, s metou stabilizace národ měny, stabilizace cen, reguluje ařídí bankovní sektor, vystavuje bankovní licence, vede evidence bank, tiskne bankovky a ra mince, spravuje stat klenotnice, devizové a zla zásoby, zastupuje Ukrajinu v mezirodních finančch organizacích. Webo stránky: https://bank.gov.ua

Organizace UNIQA pojišťovna a.s. Dceřiná společnost SELDIKO Oddělení bankovek a min Ukrajinské rodní Banky

7 8 9

Tab. 3 Zákaznici společnosti Galaktika

29

In document Informační Technologie (Stránka 32-36)