• Nebyly nalezeny žádné výsledky

6. Praktická analýza

6.3. Situa č ní analýza

6.3.2. Mikroprost ř edí

6.3.2.2. Dodavatelé

Hertz Corporation

Nejdůležitějším dodavatelem společnosti Rentex a.s. je Hertz Corporation. Je to franšízor dodávající Rentexu franšízovou licenci. Licenční smlouvu mezi sebou tito partneři uzavírají vždy na určitý počet let dopředu, který ovšem není pravidelný. Jde o čtyř až osmileté periody. Smlouva jasně určuje světový image Hertz a úroveň služeb, kterou musí Rentex dodržovat a nabízet. Jedná se např. o jednotný vzhled poboček, oblečení zaměstnanců nebo speciální proceduru, která čítá devatenáct bodů a která vede k dokonalému připravení automobilu pro zákazníka. Jde o takové detaily, jako přednastavení rádiových stanic, sklopené všechny hlavové opěrky nebo např. úplně uzavřené větrací průduchy, aby při zapnutí zapalování zákazníka byť i jen maličko neofoukly. Zákazník tak ví, co může v každé pobočce Hertz na světě očekávat.

Smlouva neupravuje otázku nákupu vozidel či vybavení a Rentex tak svým vlastním rozhodováním může pružněji reagovat na požadavky trhu. Franšízantovi je zakázána konkurenční činnost. Na trhu, kde Hertz ještě nepůsobí, má Rentex volné pole působnosti, ale v případě jednání s již oslovenými subjekty je nutná konzultace s franšízorem.

Dále je smlouvou upravena kontrola ze strany Hertz Corporation, která má čtyři následující úrovně:

1) Kontrola image a kvality poskytovaných služeb prováděná na pobočkách pracovníky Hertz Corporation. Tito kontroloři vystupují jako běžní zákazníci, aby výsledek kontroly byl co nejvěrohodnější.

2) Stížnosti a připomínky klientů jsou centrálně vyhodnocovány a pomáhají při celkovém hodnocení jednotlivých franšízantů.

3) Kontrola správné evidence objemu produkce, ze které se vypočítávají franšízové poplatky. Kontrola, zda nedochází ke konkurenčnímu chování.

4) Jednou za rok kontrola auditovaných účetních uzávěrek.

Intenzita kontroly ze strany franšízora je podle mého názoru na minimální nutné míře, která vyplývá z charakteru spolupráce.

Hertz Corporation také po svém franšízantovi požaduje, aby měl kompletní pojištění podnikatelské činnosti. Ačkoliv Rentex nese veškerou právní odpovědnost za svou činnost, vystupuje pod jménem Hertz a proto požadavek takového pojištění je pochopitelný. Za poskytnutou licenci musí samozřejmě Rentex odvádět franšízové poplatky, které se v jeho případě pohybují v řádu desítek milionů korun ročně.

Co se týče propagační činnosti, tak Rentex využívá propagace značky a produktu, kterou v zahraničí provádí Hertz a která značně podporuje rezervace ze zahraničí. V České republice se reklama zaměřuje na partnerské hotely a zaměstnance cestovních kanceláří, kteří zajišťují rezervace pro cílovou klientelu. Jakákoliv další forma propagace musí být nejprve schválena franšízorem.

Dodavatelé automobilů

Všechny automobily z vozového parku Hertz v České republice jsou pořizovány na operativní leasing. Nejedná se tedy o koupi, ale o pronájem vozidel od leasingových společností. Jednotlivá auta se najímají na období, jež je předem dané, většinou na 12 až 18 měsíců. Datum vrácení vozu dealerovi lze operativně měnit, což je důležité při dlouhodobých výpujčkách zákazníků a při velké vytíženosti flotily. Automobily se vyzvedávají a vracejí u dealerů, avšak jednání o potřebě určitého počtu vozů a určitých kategorií vozů probíhají přímo s importéry. Ti jsou schopni dostatečný počet zajistit. Franšízová smlouva nepředepisuje franšízantovi, které vozy má kupovat, ale u většiny Hertz franšízantů ve světě

můžeme vidět značky Ford a Volvo. To je dáno tím, že tyto automobilky spolupracují s Hertz na nadnárodní úrovni a pořízení vozů těchto značek je zjednodušené a cenově zvýhodněné.

Součástí smluv s jednotlivými dealery (leasingovými společnostmi) je povinnost leasingového nájemce svěřovat automobily jen autorizovaným servisům. V případě vrácení poškozeného vozidla dealerovi dochází k individuální dohodě o ceně apod.

Jestliže chce autopůjčovna Hertz nabízet pouze nová a spolehlivá auta a potřebuje rychle reagovat na tržní situaci co do počtu a kategorií vozidel, pak je výše uvedený systém pořizování automobilů optimální.

Česká správa letišť

Ve své práci jsem se již několikrát zmínil o významu napojení autopůjčoven na leteckou dopravu. Nejvýznamnější pobočkou českého Hertzu je pobočka na pražském ruzyňském letišti, kde se půjčí kolem 50% všech automobilů v České republice. Hertz zde pronajme v letních měsících až osmdesát vozů denně, k čemuž potřebuje kvalitní zázemí. To mu, a dalším zhruba deseti autopůjčovnám, jež mají na letišti své pobočky, poskytuje Česká správa letišť. Pouhých pár desítek metrů od obou letištních terminálů vybudovala třípatrový objekt „Parking C“ s více než třemi tisíci parkovacích míst. Přízemí je vyhrazeno pouze pro vozy autopůjčoven, kde dochází k jejich půjčování a vracení zákazníky zpět. Vrácená auta kontrolují zaměstnanci České správy letišť, poté dochází k jejich mytí a doplnění pohonných hmot. Téměř připravené vozy přebírá technik Hertzu a podle zmíněné devatenáctibodové procedury automobil „doladí“ k dokonalosti. Za každé připravené vozidlo platí autopůjčovny České správě letišť poplatek.

Tento systém spolupráce autopůjčoven s Českou správou letišť je velmi efektivní a umožňuje vysoký obrat automobilů na letištní pobočce.

Výsledek SW-analýzy:

Silné stránky: -know-how a goodwill Hertz

-samostatnost v podnikatelském rozhodování -flexibilní systém pořizování vozidel

Slabé stránky: -vysoké licenční poplatky