• Nebyly nalezeny žádné výsledky

Návrhy pro výkon dalších personálních č inností

7. Návrhy ř ešení problematických personálních č inností

7.7 Návrhy pro výkon dalších personálních č inností

Návrhy k dalším personálním činnostem zde budou uvedeny jen okrajově, nelze tím však snižovat jejich důležitost.

Co se týká personální strategie a politiky, bude nutné přistoupit k vytvoření ucelené a dlouhodobější koncepce, která by nastínila další rozvoj a směřování společnosti v této oblasti. Nutným předpokladem pro tento krok je jasně daná celková strategie podniku a pochopení významu personálního řízení, které je její nezbytnou součástí.

i získávání, výběru a přijímání zaměstnanců je nutno udržovat určité zásady.

Podmínkou úspěšného získávání uchazečů je vhodně sestavená nabídka práce. K jejímu sestavení poslouží vytvořené popisy a specifikace pracovních míst. Je dobré uchazeči i něco nabídnout, ne jen klást požadavky. Uvědomit si, že získávání a výběr je oboustranný proces, ve kterém si i uchazeč vybírá potenciálního zaměstnavatele. Tomu by měl být přizpůsoben i výběrový pohovor, který by měl být veden podle určitých postupů. O tom, jak takový pohovor vést, je napsáno mnoho knih (i se zaměřením na praxi) a článků. Bude vhodné, když

si některé z nich vedoucí zaměstnanci a personalistka nastudují, a znalosti aplikují na prostředí společnosti. Aby společnost získala a vybrala vhodného zaměstnance, je dobré

zavést i jiné metody získávání(spolupráce se vzdělávacími institucemi, inzerce v lokálním tisku) a výběru zaměstnanců. Přijímání zaměstnanců je řešeno poměrně dobře. Bylo by vhodné vytvořit adaptační program v písemné podobě, zejména pro tiskaře, u nichž je tento proces nejsložitější a nejdelší.

Největší problém, který souvisí se vzděláváním, je celkově nízká kvalifikační struktura zaměstnanců. Lze nalézt značné rozpory mezi požadavky na vzdělání u jednotlivých pracovních míst (uvedeny v současných pracovních náplních) a skutečným vzděláním jejich držitelů. Řešením tak nejsou pouze jazykové kurzy, ale je nutné, aby si daní zaměstnanci postupně svou kvalifikaci zvyšovali, alespoň na nutné minimum.

če o zaměstnance odpovídá velikosti a možnostem podniku. Je dobré, že se její úroveň neustále o něco zvyšuje. V této oblasti by mělo vedení zvažovat i zavedení dalších zaměstnaneckých výhod, zejména těch daňově výhodných.

Co se týká personálního informačního systému, není nutné, aby společnost pracovala s nějakým složitým a drahým softwarem. Nabízí se zde možnost využít již zavedeného systému Cicero, který obsahuje i data vhodná pro personální práci, a který lze navíc pro tyto účely dále modifikovat. Náklady na dodatečné úpravy již nejsou tak vysoké, aby si je společnost nemohla dovolit vynaložit.

ZÁV Ě R

Diplomová práce „Personální práce v malém podniku – HB PRINT, s.r.o.“ se zabývá analýzou personální práce v této společnosti, se zaměřením na výkon jednotlivých personálních činností.

Cílem práce bylo identifikovat současnou situaci v oblasti personálního řízení v HB PRINT, s.r.o., popsat výkon personálních činností, definovat hlavní problémy spojené s jejich prováděním a vypracovat doporučení na jejich zlepšení.

Práce se skládá ze tří hlavních částí.

První část práce splnila svůj cíl shrnutím nejdůležitějších teoretických poznatků v oblasti problematiky personálního managementu.

Ve druhé části práce byla provedena analýza jednotlivých personálních činností prováděných ve společnosti. Tato analýza poukázala na některé zásadní problémy a nedostatky personální práce. Ukázalo se, že ačkoli má společnost zřízenou samostatnou funkci personalisty, chybí zde všeobecně povědomí o významu personálního řízení a způsobu jeho realizace v podnikové praxi. Vedení společnosti nemá vytvořenou strategii pro oblast lidských zdrojů. Vedoucí pracovníci a personalistka nemají patřičné znalosti pro výkon personální práce. Na základě stanovení silných a slabých stránek u jednotlivých personálních činností byly zjištěny nedostatky v činnostech jako je analýza pracovních míst, hodnocení pracovního výkonu, odměňování zaměstnanců. Problémem ve společnosti je i motivace zaměstnanců a pracovní vztahy, neboť je zde poměrně značná část pracovníků, kteří jsou v přátelském či příbuzenském vztahu k vedení.

V závěrečné a nejdůležitější části práce byla navržena opatření na zlepšení současné situace v oblasti personální práce ve společnosti. Bylo navrženo postupné vzdělávání vedoucích pracovníků a personalistky v oblasti personálního řízení, neboť je nezbytné, aby na tuto oblast byla zaměřena patřičná pozornost. S tím souvisí i návrh k vytvoření personální strategie, která bude určovat, jakým směrem se bude společnost dále vyvíjet. Pro zlepšení výkonu jednotlivých personálních činností bylo navrženo zejména: vytvořit popisy a specifikace pracovních míst, vytvořit a zavést jednotný systém hodnocení a odměňování zaměstnanců, zabývat se více spokojeností a motivací zaměstnanců a v neposlední řadě věnovat patřičnou pozornost pracovním vztahům.

Pokud si vedení společnosti HB PRINT, s.r.o. přeje, aby byl výkon personální práce efektivní, musí si především uvědomit její význam a věnovat jí patřičnou pozornost. Důležitá

je i tvorba zdravé podnikové kultury, která může pomoci tomu, aby osobní hodnoty a požadavky zaměstnanců byly v souladu s jejich prací a celkovými podnikovými cíli.

Společnost musí v zaměstnancích vzbuzovat především dlouhodobou spokojenost, nikoli je motivovat pouze krátkodobě. Motivovaný zaměstnanec může být nejen spokojenější, ale i výkonnější než dříve.

Získat a udržet si dobrého zaměstnance, je velmi těžké. Ale žádný moderní podnik bez něj nemůže prosperovat. Proto je jediným řešením vynaložení úsilí, času a finančních prostředků k tomu, aby takový zaměstnanec ve společnosti nejen pracoval, ale pracoval tam dobře a rád.

SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY

[1] BLÁHA, J. - MATEICIUC, A. – KAŇÁKOVÁ, Z.: Personalistika pro malé a střední firmy. Brno, CP Books, a.s. 2005. 284 s. ISBN 80-251-0374-9.

[2] DUŠKOVÁ, L.: Pracovní vztahy. Praha, Oeconomica 2005. 89 s. ISBN 80-245-0946-6.

[3] DVOŘÁKOVÁ, Z. a kolektiv: Personální řízení 1. Praha, Vysoká škola ekonomická v Praze 2001. 218 s. ISBN 80-245-0248-8.

[4] GREGAR, A.: Personální řízení I. – vybrané kapitoly. 1. vydání. Brno: Vysoké technické učení v Brně, 1999. ISBN 80-214-1500-2.

[5] GREGAR, A.: Personální řízení podniku – teorie a praxe. Teze habilitační práce.

Vědecké spisy Vysokého učení technického v Brně, edice Habilitační a inaugurační spisy, sv. 37. Brno, VUTIUM 2000. 36 s.

[6] KLEIBL, J. – DVOŘÁKOVÁ, Z. – ŠUBRT, B.: Řízení lidských zdrojů. 1. vydání.

Praha, C.H. Beck, 2001. 264 s. ISBN 80-7179-389-2.

[7] KOUBEK, J.: Řízení lidských zdrojů: základy moderní personalistiky. 3. vydání, Praha, Management Press 2005. 367 s. ISBN 80-7261-033-3.

[8] KOUBEK, J.: Personální práce v malých podnicích. 2., přepracované a doplněné vydání. Praha, Grada Publishing 2003. 248 s. ISBN 80-347-0602-4.

[9] SOUŠKOVÁ, M. – SPIRIT, M.: Pracovní právo. Praha, Oeconomica, Nakladatelství VŠE v Praze 2004. 217 s. ISBN 8-245-0767-6.

[10] STÝBLO, J.: Personální řízení v malých a středních podnicích. Praha, Management Press 2003. 146 s. ISBN 80-7261-097-X.

[11] ŠIGUT, Zdeněk. Firemní kultura a lidské zdroje. 1. vyd. Praha: ASPI, 2004. ISBN 80-7357-046-7.

[12] VEBER, J. a kol.: Managememt: základy, prosperita, globalizace. Praha, Management Press 2000. 700 s. ISBN 80-7261-029-5.

[13] VOJÍK, V.: Vybrané kapitoly z managementu malých a středních podniků. Praha, Oeconomica, Nakladatelství VŠE v Praze 2006. 112 s. ISBN 80-245-0781-1.

ELEKTRONICKÉ INFORMA Č NÍ ZDROJE

[1] HR Magazín o řízení lidských zdrojů. Dostupný z WWW: http://www.hrtrend.net/

[2] Internetový HR magazín. Dostupný z WWW: http://www.personalista.com/

[3] Odborný HR měsíčník. Dostupný z WWW: http://www.hrforum.cz/

[4] http://www.m-journal.cz

[5] CD Vedlejší specializace Personální management. Učební pomůcka katedry personalistiky pro magisterské navazující studium oboru Podniková ekonomika a management v distanční i prezenční formě. Sériové č. 3208-0031.

[6] Internetové stránky společnosti HB PRINT. Dostupné z WWW: http://www.hbprint.cz/

OSTATNÍ ZDROJE

[1] Sborník přednášek z mezinárodní konference Evropský týden kvality v České republice (Praha 13.-15. 11. 2006). Praha, Česká společnost pro jakost 2006. 306 s. ISBN 80-02-01864-8.

[2] Vnitropodnikové materiály společnosti HB PRINT, s.r.o. Dokumentace SMJ.

[3] Vnitropodnikové formuláře k výkonu personální práce společnosti HB PRINT, s.r.o.

SEZNAM TABULEK A P Ř ÍLOH

Tabulky:

Tab. č. 1 – Příčiny krachu podnikání

Tab. č. 2 - SWOT analýza společnosti HB PRINT, s.r.o.

Tab. č. 3 – Silné a slabé stránky personální práce v HB PRINT, s.r.o.

Tab. č. 4 – Kritéria pro hodnocení THP pracovníků

Tab. č. 5 – Stanovení cílových oblastí pro vedoucí pracovníky

Přílohy:

P 1 – Organizační struktura společnosti HB PRINT, s.r.o.

P 2 – Pracovní náplň „Cenový referent, kalkulant“ společnosti HB PRINT, s.r.o.

P 3 – Návrh popisu a specifikace pracovního místa Kalkulant

P 4 – Formulář „Hodnocení pracovníka“ společnosti HB PRINT, s.r.o.

P 5 – Plán vzdělávání pracovníků na rok 2006 ve společnosti HB PRINT, s.r.o.

P 6 – Dotazník „Hodnocení spokojenosti zaměstnanců“ společnosti HB PRINT, s.r.o.

P 7 – Návrh nového dotazníku na hodnocení spokojenosti zaměstnanců

.