• Nebyly nalezeny žádné výsledky

Přehled čistých výplat zaměstnanců – studentů

5.6 Implementace aplikace BI

V době dokončování této diplomové práce byla aplikace provozována pouze na počítači, na kterém byla vytvořena. Vzhledem k již zmíněným skutečnostem, že aplikace byla vytvořena na upravených datech, musí být v případě implementace na ostrá data poupraveny jak datové pumpy, tak OLAP kostky. Každopádně agentura disponuje veškerým nezbytným softwarovým i hardwarovým vybavením k provozování této aplikace.

5.7 Závěrečné shrnutí kapitoly

Byl navržen a vytvořen datový sklad, na jehož základě byly vytvořeny OLAP kostky v prostředí MS SQL Serveru 2000. Jako uživatelské rozhraní bylo použito prostředí MS EXCEL XP, kde byla vytvořena prezenční vrstva aplikace BI, která se skládá z kontingenčních tabulek a grafů.

6 Závěr a zhodnocení

6.1 Shrnutí výsledků diplomové práce

Smyslem diplomové práce bylo vytvoření aplikace BI v agentuře JOBStudent s.r.o., která podporuje měření a sledování míry dosažení stanovených strategických cílů definované v rámci implementace BSC.

Jedním z efektů práce je vytvoření zjednodušené BSC v jejímž rámci byla ve spolupráci s managementem agentury upřesněna strategie firmy a definovány konkrétní strategické cíle a akce. Je třeba zopakovat, že celé BSC muselo být pojato a řešeno v co nejjednodušší formě, aby nedošlo k přetížení omezených zdrojů agentury při měření a sledování velkého počtu cílů a měřítek. To ostatně bude charakteristické pro většinu malých organizací, které budou chtít úspěšně implementovat metodu řízení BSC.

Pro účely sledování a měření vybraných strategických cílů byla vytvořena aplikace BI/DWH. V současné podobě aplikace postihuje pět z definovaných cílů: zisk, obrat, nevykryté zakázky, cash-flow, struktura zákazníků. Pro potřeby aplikace byl navržen a realizován datový sklad, který obsahuje tabulky všech nezbytných dimenzí a samozřejmě také tabulky faktů. Možnosti datového skladu a vypovídací schopnosti následně vytvořených OLAP kostek jsou do jisté omezeny poskytnutím reálných dat, ze kterých byla odebrána pro agenturu data citlivá (jména a identifikační údaje zákazníků a zaměstnanců). Aplikace poskytuje ucelené informace o vývoji množství, výnosů i nákladů realizovaných i nerealizovaných zakázek.

Zda bude aplikace BI skutečně úspěšná, prokáže až případná implementace na ostrá data, ke které s nejvyšší pravděpodobností dojde. Pokud dojde i k rozšíření primárních systémů dle doporučení v kapitole 6.3 a bude zájem ze strany managementu agentury, lze aplikaci rozšířit a ještě zvýšit efektivitu využívání dat agentury.

Vytvoření aplikace v daném rozsahu dle mého názoru poskytne výrazně vyšší přínosy, než by byly náklady v případě komerčního vývoje. Pokud by agentura již nevlastnila pro spoustu organizací MSP relativně dražší software MS SQL Server 2000, byly by výrazně levnější alternativou open-source nástroje pro tvorbu BI aplikací. Lze tedy říct, že BI řešení jsou vysoce efektivní nejen v případě velkých organizací, ale i v rámci firem typu MSP.

6.2 Srovnání předpokládaných a dosažených cílů DP

Hlavním cílem teoretické části DP je dle kapitoly 1.3 vymezení podstaty, principů a celkové koncepce použitých nástrojů (BI, DW a BSC), které byly popsány v kapitolách 2.1 a 2.2. Následným cílem bylo definovat vztah mezi BSC a BI a určení specifických požadavků na aplikaci BI vyplývající z potřeb personální agentury, které byly zpracovány v kapitolách 2.1.5 a 2.2.7.

Hlavním cílem praktické části byla tvorba návrhu a implementace aplikace BI v agentuře JOBStudent s.r.o., vypracovaný v kapitolách 5.1, 5.2, 5.4, 5.5 a 5.6. Cílem aplikace je sledovat vývoj vybraných strategických cílů definovaných vytvořením BSC, viz.

kapitola 4.

Dílčí cíle byly splněny v rámci řešení hlavních cílů diplomové práce.

6.3 Návrhy a doporučení

V rámci analýzy současného stavu agentury bylo zjištěno několik nedostatků v rámci IS/IT, jejichž odstranění by umožnilo výrazné zvýšení možností využití nástrojů BI. Primárně bych doporučil sjednotit oba současné primární systémy do jediného v prostředí provozovaného MS SQL Serveru 2000. Dále bych doporučil doplnění požadavků na intranetovou a webovou aplikaci tak, aby byl zajištěn sběr dat o zaměstnancích – studentech i zákaznících a jejich potřebách, pro účely rozšíření aplikace BI. Případné realizování daných návrhů a doporučení by umožnilo velmi efektivní analýzu struktury zaměstnanců i zákazníků a zprostředkovaně by vedlo ke zvýšení kvality služeb a tím i konkurenceschopnosti agentury.

7 Terminologický slovník

V tomto terminologickém slovníku jsou uvedeny základní pojmy použité v diplomové práci.

Agregace – je vypočtená hodnota (popř. výpočet), která je získána aplikací agregační funkce nad hodnotami daného ukazatele u libovolného počtu prvků v dimenzích.

Agregačními funkcemi jsou například součet (hodnoty ukazatele se sčítají), aritmetický průměr (hodnoty ukazatele se průměrují), maximum (vybere se největší hodnota ukazatele), minimum (vybere se nejnižší hodnota ukazatele), směrodatná odchylka (vypočte se směrodatná odchylka z hodnot ukazatele), rozptyl (vypočte se rozptyl z hodnot ukazatele), atd....

[www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Balanced Scorecard (BSC) – je systém řízení a měření výkonnosti podniku navržený R.

Kaplanem a D. Nortonem. Balanced Scorecard analyzuje podnik z hlediska čtyř základních perspektiv – finanční, zákaznické, procesní a růstové. Pro řízení podniku nejsou důležité jen finanční ukazatele, ale i ostatní oblasti významnou měrou přispívají k hodnotě podniku a je třeba je brát v úvahu. Systém stanovuje cca 20 strategických cílů a měřítek, které managementu poskytují potřebné vodítko pro řízení firmy. [KAP 2005]

Business Intelligence (BI) – je sada postupů, procesů a technologií, jejímž cílem je účinně a

účelně podporovat rozhodovací procesy ve firmě.

Představuje komplex aplikací -> IS/ICT, které podporují analytické a plánovací činnosti podniků a organizací a jsou postaveny na specifických, tzv. -> OLAP (On-Line Analytical Processing) technologiích a jejich modifikacích.

[www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Databáze datového skladu – představuje množinu dat, která je uložena v relační struktuře.

Data v databázi musí být konzistentní, tzn. je získán vždy stejný výsledek při kladení dvou stejných dotazů do databáze. Databáze datového skladu musí umožnit kombinaci hledisek (dimenzí), podle kterých uživatelé sledují důležité údaje (ukazatele). Proto jsou tabulky v databázi datového skladu uspořádány v dimenzionálním modelu – viz „Hvězda - Star“, Sněhová vločka - Snowflake“.

[www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Datový sklad – je kolekce sjednocených, předmětově orientovaných databází navržených za účelem poskytovat informace požadované pro rozhodování. [KIM2002]

Dimenze – je hledisko, podle kterého jsou sledovány ukazatele. Dimenze je tvořena jednou nebo více tabulkami dimenzí (číselníky). Dimenze může mít různý počet úrovní a hierarchií. [www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Drill-down, drill-up, slice&dice – jsou operace, které umožňují prohlížet hodnoty libovolného ukazatele detailněji, tzn. za nižší úrovně dimenzí nebo obecněji, tzn. databáze, cílové databáze a nastavit transformační proces.

[www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Granularita – (zrnitost) je podrobnost uložených hodnot ukazatelů v tabulce faktů. Velká granularita znamená, že hodnoty ukazatelů v tabulce faktů jsou velmi podrobné (například odpovídají 1:1 hodnotám v produkčních databázích). Malá granularita znamená, že hodnoty ukazatelů v tabulce faktů jsou málo podrobné (tzn. při plnění této tabulky daty z produkčních databází se ukládají pouze agregace). Tabulka faktů obvykle obsahuje velmi podrobné hodnoty ukazatelů.

[www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Malá organizace – má méně než 50 zaměstnanců, roční obrat do 10 milionů euro nebo konečná roční rozvaha nepřekročí 10 milionů euro. Musí rovněž splňovat kritéria nezávislosti. [FIN2006]

Malé a střední podniky (MSP) – dle EU mají méně než 250 zaměstnanců (v přepočtu na plný pracovní úvazek) s vlastním ročním obratem do 50 milionů euro nebo konečnou roční rozvahu do 43 miliónů euro. Musí splňovat kritérium nezávislosti, tj., že není vlastněn z 25 % a více subjektem, který definici MSP nesplňuje; nebo je vlastněn více subjekty, které toto kritérium nesplňují a společně mají nad 25 % hlasovacích práv. Tato hranice může být překročena v případě, že vlastníkem z

více než 25 % je instituce, která nekontroluje podnikání MSP (např. veřejná investiční společnost). [FIN2006]

Měřítko – Ukazatel (např. finanční, bodový apod.), který měří hodnotu vývoje určité veličiny. V BSC slouží pro měření vývoje strategických cílů. [HOR 2002]

Metoda – postup, jež určuje co je třeba dělat v určité fázi nebo činnosti vývoje či provozu IS.

[REP1999]

Metodika tvorby IS – Doporučený souhrn fází, etap, přístupů, zásad, postupů, pravidel, dokumentů, řízení, metod, technik a nástrojů pro tvůrce -> informačních systémů, který pokrývá celý -> životní cyklus informačního systému. Určuje kdo, kdy, co a proč má dělat během -> vývoje IS. [www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Nástroj – prostředek k uskutečnění určité činnosti v procesu vývoje a provozu IS a prostředkem k vyjádření výsledku činnosti. [REP1999]

OLAP – On-line Analytical Processing. Provádění analýzy dat v reálném čase pomocí technologií, umožňující konzistentní přístup k informacím datového skladu.

[NOV2005]

OLTP – On-line Transaction Processing. Počítačové zpracování transakcí v reálném čase.

[NOV2005]

Strategický cíl – Cíl, který je pro firmu klíčový a který jí umožní získat konkurenční výhodu.

Něco, co v celkovém zaměření firmy dokáže získat odlišnost od konkurence.[HOR2002]

Strategická akce – Činnost, která nepatří mezi operativní a na kterou je potřeba vynaložit zvláštní prostředky a která ve svém důsledku vede k naplnění strategického cíle.

[HOR2002]

Ukazatel – je sledovaný údaj v organizaci, například objem prodeje, počet reklamací, obrat atd. [www.cssi.cz/all_terminologie.asp; 2006]

Temporary help – je dočasné poskytnutí svých zaměstnanců zákazníkům, čímž jim nabízí efektivní řešení při nárůstu zakázek, ve fluktuačních obdobích a v situacích, kdy potřebují navýšit pracovní sílu nebo nahradit dočasně kmenové zaměstnance z důvodů nemoci nebo čerpání dovolené.

8 Přehled použité literatury

[ALT2004] Atreová S.: Business Inteligence – šest kroků k úspěchu; Business World, 1/2004

[FIN2006] FINANCE.CZ: Malé a střední podniky (MSP)

http://www.finance.cz/home/firmy/podpory/msp/ - 6.7.2006

[GRU2004] Gruber, Martin: Mistrovství v SQL; Softpress; Praha; 2004; ISBN 80-86497-62-3

[HOR2002] Horváth&Partners: Balanced Scorecard v praxi; Profess Consulting; Praha;

2002; ISBN 80-72590-18-9

[HOW1994] HOWARD, ANN: Diagnosis for Organizational Change: Methods and Models; New York;The Guilford Press; 1994; ISBN 0-89862-480-0

[HRD2006] Hrdlička Pavel: Implementace Balanced Scorecard prostřednictvím Business Intelligence; Diplomová práce; VŠE Praha; 2006

[HUM2002] Humphries, Mark: Data warehousing – data a implementace; Praha;

Computer press; 2002; ISBN 80-7226-560-1

[INM2002] Inmon, W. H.: Building the Data Warehouse; Canada; John Wiley & Sons;

2002; ISBN 0-471-08130-2

[KAP2005] Kaplan R., Norton D.: Balanced Scorecard – Strategický systém měření výkonnosti podniku; Management Press; Praha; 2005; ISBN 80-7261-124-0 [KIM2002] Kimball R., Ross M.: The Data Warehouse Toolkit – second edition; Wiley

computer publishing; New York; 2002; ISBN 0-471-20024-7

[LAC2003]

Lacko L.: Analytické možnosti produktu Microsoft SQL Server 2000;

Microsoft s.r.o.; 2003;

http://download.microsoft.com/download/8/6/c/86c09926-affc-4e14-bec0-3c45cd989436/Analyticke_moznosti_produktu_MSSQLServer2000.pdf 20.7.2006

[LBM2004]

Hanke Michael: Balanced scorecard - třešnička na dortu BI?; LBMS; 2004;

www.lbms.cz/Reseni/_pdf/0400-BW-MH-BSC-tresnicka-na-dortu_BI.pdf - 7.7.2006

[NOV2004] Novotný O.: Materiály k přednáškám a cvičením; VŠE Praha; 2004

[NOV2005] Novotný O., Pour J., Slánský D.: Business Intelligence: Jak využít bohatství ve vašich datech; Grada; Praha; 2005; ISBN 80-247-1094-3

[PAP2006] Skřítecký Josef : Dotované poradenství pro malé a střední podniky; časopis Právo a podnikání 2/2006

[PON2001] Ponniah, Paulraj: Data Warehousing Fundamentals; John Wiley & Sons;

2001; ISBN 0-471-41254-6

[POU2004] Pour J.: Prezentace k přednáškám; kurz IT569; VŠE Praha; 2004

[REP1999] Řepa, V.: Analýza a návrh informačních systémů; Ekopress; 1999; ISBN 80-86119-13-0

[SIM2004] Šimůnek Milan: SQL - kompletní kapesní průvodce; Grada; Praha; 2004;

ISBN 80-7169-692-7

[SLA2004] Sláma, Pavel: Metodika zavedení Business Intelligence pro malé firmy;

Diplomová práce; VŠE Praha; 2004

[SLA2005] Slavoj Písek: Microsoft Access 2003; Grada; 2005; ISBN 80-247-0788-8

[SYS2004]

Báča Daniel: Balanced scorecard - Řízení strategie orientované na realizaci;2003

http://www.systemonline.cz/site/data-warehousing/6balanced.htm - 2.7.2006

[VIT2006] Vít Ondřej: Prezentace; 2006

www.isss.cz/archiv/2006/download/prezentace/vit.ppt - 13.6.2006

8.1 Další použité WWW zdroje

www.adastra.cz - Adastra

www.cssi.cz – Česká společnost pro systémovou integraci www.microsoft.cz – Microsoft ČR s.r.o.

www.systemonline.cz – Zpravodajský portál časopisu IT systém www.unreal.cz – UNREAL technology

www.businessintelligence.com – Zpravodajský portál o BI www.datawarehousingonline.com – Zpravodajský portál o DWH www.balancescorecard.cz – Zpravodajský portál o BSC

www.lbms.cz – portál společnosti LBMS

9 Seznam obrázků

Obrázek 1:Struktura diplomové práce... 14

Obrázek 2: Koncepce BSC a vztah mezi jednotlivými perspektivy... 19

Obrázek 3: Perspektiva podnikových procesů, převzato z KAP2005 ... 23

Obrázek 4:Řetězec zkvalitnění informací určuje klíčové technologie, jež produkují informace. ... 28

Obrázek 5: Architektura multidimenzionální databáze – OLAP kostky, zdroj [POU2004] ... 30

Obrázek 6: Struktura zákazníků agentury JOBStudent... 43

Obrázek 7: Rozdělení zakázek dle regionů v roce 2005... 45

Obrázek 8: Rozdělení trhu zprostředkování „TEMPORARY HELP“ pro studenty... 46

Obrázek 9: Organizační struktura agentury JOBStudent s.r.o. ... 47

Obrázek 10: Strategická mapa agentury JOBStudent ... 65

Obrázek 11: Návrh technologické architektury ... 74

Obrázek 12: Fyzický model DWH ... 79

Obrázek 13: Package datových pump ... 81

Obrázek 14: Schéma tabulek faktů a dimenzí pro kostku „Hodiny“. ... 84

Obrázek 15: Odpracované hodiny, obrat a provozní zisk agentury. ... 86

Obrázek 16: Počet nevykrytých zakázek agentury JOBStudent ... 87

brázek 17: Přehled čistých výplat zaměstnanců – studentů... 88

10 Seznam tabulek

Tabulka 1: Strategická témata pro fin. perspektivu, dle KAP2005... 21

Tabulka 2: Vývoj struktury portfolia zákazníků agentury JOBStudent s.r.o... 44

Tabulka 3: Historická expanze agentury JOBStudent s.r.o. dle počtu zákazníků. ... 44

Tabulka 4: Ekonomické ukazatele agentury JOBStudent s.r.o... 53

Tabulka 5: SWOT analýza agentury JOBStudent s.r.o. ... 54

Tabulka 6: Měřítka strategických cílů ve finanční perspektivě... 62

Tabulka 7: Měřítka strategických cílů v zákaznické perspektivě... 63

Tabulka 8: Měřítka strategických cílů v procesní perspektivě... 63

Tabulka 9: Měřítka strategických cílů v perspektivě učení se a růstu... 64

Tabulka 10: Strategické akce ve finanční perspektivě... 67

Tabulka 11: Strategické akce v zákaznické perspektivě... 67

Tabulka 12: Strategické akce v procesní perspektivě... 68

Tabulka 13: Strategické akce v perspektivě učení se a růstu ... 69

Tabulka 14: Přehled sledovaných ukazatelů... 75

Tabulka 15: Podrobný popis ukazatelů... 76

Tabulka 16:Sledované dimenze... 76

Tabulka 17: Dimenze Čas 1 a Čas 2... 77

Tabulka 18: Dimenze Zákazníci... 77

Tabulka 19: Dimenze brigádníci ... 78

Tabulka 20: Matice Ukazatel - Dimenze... 78

11 Přílohy

11.1 Příloha CD

Obsahem přiloženého CD jsou ukázkové výstupy získané ze systému s využitím aplikace MS Excel